Wie heeft er zin in een biologieles?

Home > Blog > Wie heeft er zin in een biologieles?

1 okt 2021 | Blog

Ben jij sceptisch over crèmes en andere producten die zeggen te helpen bij bewegen? Wij leggen je graag uit hoe onze eigen Flexpower sportcrème werkt en wat hem uniek maakt. We zochten het allemaal uit en leggen je uit wat de ingrediënten allemaal betekenen voor jou.

Je zult het misschien niet weten, maar in bijna elke crème op de markt zit water/aqua. Dit is het hoofdbestanddeel van bijna alle crèmes. Wanneer je aan water denkt, denk je vaak aan hydratatie. Als je veel water drinkt blijf je goed gehydrateerd. 

Het water (Aqua) dat in onze crème zit, is geen gewoon kraantjeswater. Daar zitten namelijk teveel andere stoffen in, zoals magnesium, kalk en bacteriën. Hierdoor zou ons product te snel slecht worden. Wij gebruiken gedestilleerd bronwater. Zou er kraanwater in ons product zitten, dan zou het maar 3 dagen goed zijn. 

Het water in onze sportcrème wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel. Om andere ingrediënten mee te mixen dus. Het zorgt voor de fijne textuur en een vloeibaar geheel. Wil je je spieren goed behandelen, smeer dan onze crème, maar drink ook genoeg water, want het water in onze crème doet dus verder niks.

Drie bijzondere ingrediënten
De drie ingrediënten van Flexpower sportcrème die het uniek maken zijn:

  • Glucosamine
  • MSM
  • Trolamine salicylate.

We gaan ze één voor één af, te beginnen met MSM. 

MSM is een belangrijke lichaamseigen stof. Het is een bouwsteen van het lichaam. Als je er namelijk te weinig van aanmaakt kan je lichaam niet goed functioneren. MSM zorgt voor een sterke verbinding van de huidcellen. Best lekker dus om dat te stimuleren met een crème.

Een tekort aan MSM zorgt dat je huid minder elastisch wordt. Vergelijk het met een elastiek die je te vaak op hebt gerekt. Pas op dat die niet knapt dus! MSM zorgt dus voor een soepele huid, maar ook bij bewegen heeft het veel voordelen. 

Je spieren blijven namelijk flexibel door MSM. Daarnaast ondersteund het stofje ook de bloedcirculatie. Hierdoor herstel je sneller na een zware inspanning.

Glucosamine
Misschien ken je het al, of slik je extra glucosamine in de vorm van een pilletje. Glucosamine is ook een natuurlijke stof dat zich in bijna elk weefsel van je lichaam bevindt. Het is goed voor het kraakbeen. Ben jij elke dag actief? Dan kan glucosamine je sowieso helpen om soepel te blijven.

Trolamine salicylate
Trolamine wat? Het is moeilijk om uit te spreken, maar heerlijk om te hebben in je crème om spieren te verzorgen. Het behandeld namelijk lichte pijntjes in jouw spieren of gewrichten. Ideaal als je rugklachten, artritis of spierpijn hebt. Daarnaast werkt het ook nog UV-absorberend. Lekker naar buiten dus!

Andere producten
Wij vinden het belangrijk dat je een goede keuze kan maken over de producten die zich in onze markt bevinden. Daarom hebben wij een makkelijk overzicht voor je gemaakt. Kijk welke belangrijke ingrediënten er in andere crèmes zit en wat de voordelen zijn.

Gerelateerde blogs

Wat betekent geur voor je gevoel?

Wat betekent geur voor je gevoel?

Oeh lekker. De geur van warme broodjes van de bakker. Of die lekker geurtjes uit de parfumerie. Je krijgt gelijk zin om iets kopen. Ken je dat gevoel? Vast wel. Maar werkt geur ook op andere momenten, als je bijvoorbeeld wil gaan sporten of even wil ontspannen? Wij...

Lees meer
Flexpower is Vegan

Flexpower is Vegan

Misschien dat je het al wist, maar misschien ook niet: Flexpower sportcrème is 100% vegan. Onze sportcrème wordt gemaakt van alleen maar natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Je kan Flexpower sportcrème dus met een gerust hart gebruiken. Waarom Flexpower vegan is...

Lees meer