Werken in de zorg combineren met sporten

Home > Blog > Werken in de zorg combineren met sporten

12 jul 2021 | Blog, Explore

Het was het begin van de coronatijd. Simone besloot om iedere dag hard te lopen, totdat corona over was. Helaas is ze na 198 dagen gestopt, omdat ze zelf ziek werd. Gelukkig geen corona, maar wel koorts en dus was het volhouden van haar runningstreak geen optie meer.

Ondanks haar doelen die weg vielen bleef Simone hardlopen, gewoon omdat ze er van geniet. Ergens voor trainen stopte accuut en omdat er geen evenementen meer op het programma stonden kon ze gelijk stoppen met die pittigere trainingen. “Het goede gevoel dat ik van hardlopen krijg, was het doel geworden. 

Het hardlopen was ook het enige moment van de dag dat ik even voor mezelf had.” Simone werkt in het ziekenhuis en tijdens de coronaperiode was het altijd druk, altijd mensen om haar heen. En ook thuis was het vol, omdat iedereen vanuit huis kon werken of school kon volgen. “Ik moest haast wel gaan hardlopen, om even tot mezelf te komen.”

Qua kilometers is Simone in de corona tijd niet meer gaan lopen. In tegendeel, in plaats van altijd maar hard te lopen ging ze ook gewoon wandelen. “De stress van mijn werk en alle corona-verhalen maakten het voor mij persoonlijk heel belangrijk om tot mezelf te komen. Even een time-out.”

Het mooie is dat juist door te bewegen alle gedachten even weggaan. Dan ben je even helemaal op jezelf aangewezen. “Ik ben zelf gek op buiten spelen. Of het nu hardlopen, fietsen of wandelen is. Ik vind het allemaal leuk om te doen.” En die doelen die ik had, met bijbehorende zware trainingen?

Die komen er echt wel weer aan voor Simone. Daar heeft ze alle vertrouwen in. “Tot die tijd wil ik gewoon lichamelijk en geestelijk gezond blijven en dat doe ik door te bewegen en veel naar buiten te gaan.” Of zoals we bij Flexpower verkondigen: Get Moving. Stay Moving.

Gerelateerde blogs

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Flexpower sportcrème kun je gebruiken bij, zoals de naam het al aangeeft, het sporten. Door Flexpower sportcrème te smeren voor het sporten krijg je tijdens het sporten de optimale warmtesensatie. Dit zorgt voor de beste doorbloeding op dat moment, waardoor jij beter...

Lees meer
5x bewegen op het strand

5x bewegen op het strand

De zon schijnt, de lucht is blauw en de kinderen staan te popelen om naar buiten te gaan. Een perfecte combinatie om een dagje naar het strand te gaan! Tijdens de warme zomerdagen vergeten we weleens te bewegen. Maar wist je dat bewegen op het strand juist erg goed...

Lees meer