Werken in de zorg combineren met sporten

Home > Blog > Werken in de zorg combineren met sporten

12 jul 2021 | Blog, Explore

Het was het begin van de coronatijd. Simone besloot om iedere dag hard te lopen, totdat corona over was. Helaas is ze na 198 dagen gestopt, omdat ze zelf ziek werd. Gelukkig geen corona, maar wel koorts en dus was het volhouden van haar runningstreak geen optie meer.

Ondanks haar doelen die weg vielen bleef Simone hardlopen, gewoon omdat ze er van geniet. Ergens voor trainen stopte accuut en omdat er geen evenementen meer op het programma stonden kon ze gelijk stoppen met die pittigere trainingen. “Het goede gevoel dat ik van hardlopen krijg, was het doel geworden. 

Het hardlopen was ook het enige moment van de dag dat ik even voor mezelf had.” Simone werkt in het ziekenhuis en tijdens de coronaperiode was het altijd druk, altijd mensen om haar heen. En ook thuis was het vol, omdat iedereen vanuit huis kon werken of school kon volgen. “Ik moest haast wel gaan hardlopen, om even tot mezelf te komen.”

Qua kilometers is Simone in de corona tijd niet meer gaan lopen. In tegendeel, in plaats van altijd maar hard te lopen ging ze ook gewoon wandelen. “De stress van mijn werk en alle corona-verhalen maakten het voor mij persoonlijk heel belangrijk om tot mezelf te komen. Even een time-out.”

Het mooie is dat juist door te bewegen alle gedachten even weggaan. Dan ben je even helemaal op jezelf aangewezen. “Ik ben zelf gek op buiten spelen. Of het nu hardlopen, fietsen of wandelen is. Ik vind het allemaal leuk om te doen.” En die doelen die ik had, met bijbehorende zware trainingen?

Die komen er echt wel weer aan voor Simone. Daar heeft ze alle vertrouwen in. “Tot die tijd wil ik gewoon lichamelijk en geestelijk gezond blijven en dat doe ik door te bewegen en veel naar buiten te gaan.” Of zoals we bij Flexpower verkondigen: Get Moving. Stay Moving.

Gerelateerde blogs

Wie heeft er zin in een biologieles?

Wie heeft er zin in een biologieles?

Ben jij sceptisch over crèmes en andere producten die zeggen te helpen bij bewegen? Wij leggen je graag uit hoe onze eigen Flexpower sportcrème werkt en wat hem uniek maakt. We zochten het allemaal uit en leggen je uit wat de ingrediënten allemaal betekenen voor jou....

Lees meer
Flexpower is Vegan

Flexpower is Vegan

Misschien dat je het al wist, maar misschien ook niet: Flexpower sportcrème is 100% vegan. Onze sportcrème wordt gemaakt van alleen maar natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Je kan Flexpower sportcrème dus met een gerust hart gebruiken. Waarom Flexpower vegan is...

Lees meer