Water, het belangrijkste voor je lichaam

Home > Blog > Water, het belangrijkste voor je lichaam

17 jul 2021 | Blog, Explore

Een mens heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter water nodig, per dag. Haal jij zoveel liter op een dag? Hopelijk wel, want naast dat water gewoon gezond is voor iedereen, heeft het ook voordelen voor jou als actieveling. Of je nu spierpijn hebt, te weinig energie of dat je het door het zomerse weer gewoon te warm hebt. Water is je redmiddel.

Doorbloeding

Wanneer je voldoende water drinkt, is je bloed dun genoeg om goed te kunnen stromen. En een betere doorbloeding is beter voor je lichaam. Het helpt namelijk met het transporteren van afvalstoffen en voedingsstoffen. Wanneer je dus veel gesport hebt, zorgt water ervoor dat afvalstoffen sneller uit je spieren gaan. Zo zorgt water voor minder spierpijn.

Hydratatie

Niet alleen spierpijn kan verholpen worden door water. Nee, je lichaam heeft veel meer aan H2O. Het hydrateert de huid, zorgt dat je organen voldoende vocht binnen krijgen en dit zorgt er allemaal voor dat je minder risico hebt om bepaalde ziektes op te lopen. Een gehydrateerde huid is goed voor je. Het zorgt ervoor dat je minder snel rimpels en ouderdomstekenen krijgt.

Lichaamsverzorging

De huid heeft net als je spieren goede verzorging nodig. Om hier goede invulling aan te geven kun je verschillende crèmes gebruiken. Onze sportcrème past perfect in de routine om goed voor je huid en spieren te zorgen. Smeer het goed in voordat je gaat bewegen of sporten en smeer het na een warme douche nog een keer voor extra verzorging. 

Doe maar een glas water!

Water brengt dus veel voordelen met zich mee. Of het nu voor je lichaam is, voor je spieren of voor je huid. Het is van levensbelang om genoeg water te drinken. Heb je dorst? Het is je lichaam die vertelt dat het een tekort aan water heeft. Dus neem een glas water, ook als je geen dorst hebt. Hoe lang is het geleden dat jij water hebt gedronken?

Gerelateerde blogs

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Flexpower sportcrème kun je gebruiken bij, zoals de naam het al aangeeft, het sporten. Door Flexpower sportcrème te smeren voor het sporten krijg je tijdens het sporten de optimale warmtesensatie. Dit zorgt voor de beste doorbloeding op dat moment, waardoor jij beter...

Lees meer
5x bewegen op het strand

5x bewegen op het strand

De zon schijnt, de lucht is blauw en de kinderen staan te popelen om naar buiten te gaan. Een perfecte combinatie om een dagje naar het strand te gaan! Tijdens de warme zomerdagen vergeten we weleens te bewegen. Maar wist je dat bewegen op het strand juist erg goed...

Lees meer