Wat weet jij van spieren?
Bibberen, lachen, springen, fronsen, rennen, zitten, bukken, lopen, geeuwen, zwemmen, knipogen: spieren zorgen ervoor dat jij je kunt bewegen. Pas als je last krijgt van stijfheid of spierpijn, realiseer je je hoe een soepel lichaam van invloed is op je dagelijkse leven.
Hoeveel spieren heeft een mens?
We hebben meer dan 600 spieren in ons skelet. Hoeveel exact? Daar zijn zelfs wetenschappers het niet over eens. Het hangt er vanaf welke spieren je telt, hoe je ze telt en wie je bent. Want, geloof het of niet, de ene persoon heeft een aantal spieren meer dan de ander.
We hebben meer dan 600 spieren in ons skelet
Flexpower Europe
Wat voor spieren hebben we?
Als we het over spieren hebben, onderscheiden we drie globale spiergroepen. De cardiale spieren zijn de spieren die het hart vormen en die zorgen dat het hart klopt.
De tweede groep spieren regelt de bewegingen die de organen in werking zetten; de gladde spieren of zachte spieren.
Tot slot hebben we de spieren, die we eigenlijk bedoelen, als we het over spieren hebben: deze groep noemen we de skeletspieren of dwarsgestreepte spieren.
Over deze spieren hebben we het!
Triceps, biceps, bilspieren, hamstrings; dát zijn de spieren die we kennen en waar we meestal over praten als we sporten, naar de masseur gaan of een zweepslag oplopen. Ze vallen in de categorie skeletspieren.
Eigenlijk bedoelen we hiermee de spieren die samen met de beenderen en pezen zorgen dat we alle willekeurige bewegingen kunnen maken die we willen.
Hoe beïnvloedt een spier je leven?
Het zijn de skeletspieren die we moeten onderhouden om soepel en pijnvrij te kunnen bewegen. Een zeurende spierblessure zorgt ervoor dat jij de kwaliteit van leven als minder prettig ervaart.
Het is heel vervelend als je een trap oploopt en je kuitspieren ‘in brand staan’. Of als iemand je aan het lachen maakt en je buikspieren ‘je doormidden zagen’.
Het leven wordt een stuk leuker als jij pijnvrij boodschappen doet of zonder angst op twee dagen spierpijn een rondje hardloopt, toch?
Goede spieren, daar doe je iets voor
Je spieren komen niet vanzelf in conditie, daar moet je iets voor doen. En eigenlijk weet iedereen ook hoe: bewegen! Daar zijn je spieren voor gemaakt.
Hoe meer je beweegt, hoe sterker je spierstelsel wordt. Dat betekent niet dat je direct 100 kilo moet bankdrukken of je in moet schrijven voor een triatlon. Spierkracht bouw je op en onderhoud je door logisch na te denken en slimme keuzes te maken in het dagelijks leven.
Vier slimme tips om de herstel van spieren te versnellen.
- Wees eens eerlijk: sta jij stil bij hoe je de dagelijkse dingen doet? Je til-, zit-, lig- en werkhouding zijn van belang om stijfheid te voorkomen.
- Als je een lange tijd een bepaalde houding aanhoudt, kunnen spieren verkrampen. Regelmatig bewegen tussendoor doet wonderen.
- Bewegen is sowieso belangrijk. Ondersteun je spieren door beweging te zoeken in de dingen die je dagelijks doet. Neem wat vaker de trap of de fiets.
- Je hoeft niet meteen in training voor de Olympische Spelen, maar een paar uur per week (matig) intensief sporten houdt je spieren sterk en fit.
Hoe helpt Flexpower sportcrème jouw spieren?
Merk je dat stijve en stramme spieren je tegenhouden in je poging om meer te bewegen?
Dan helpt Flexpower je op weg. Flexpower is een verwarmende sportcrème, die stijve en stramme spieren verlicht.
Door de diepe warmtewerking van de sportcrème haal je meer effect uit je warming-up en cooling down voor je sportsessie. Maar ook ondersteunt de sportcrème je tijdens je dagelijkse activiteiten.
Pakket op maat
Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.