Wat kan ik tegen spierpijn doen?

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Zware werkweek achter de rug? Het weekend staat voor de deur. Tijd om lekker te sporten dus en te herstellen. Er gaat niets boven een lekkere workout, een rondje door de bossen of een potje voetbal om je weer helemaal opgeladen te voelen voor het begin van de week. Door al dat sporten in het weekend, krijg je last van stijfheid in de spieren en zelfs spierpijn dat twee dagen later in eens verschijnt. Wij geven je een aantal handige tips en middelen die er voor zorgen dat jij geen spierpijn meer hebt en het volgende weekend gewoon weer volle bak kunt gaan sporten.

Hoe ontstaat mijn spierpijn?

Het is eigenlijk heel normaal om spierpijn te hebben na een workout of zware pot voetbal. Zelfs wanneer je een dag hebt gewerkt in en rond het huis kan spierpijn voorkomen.

Spierpijn komt vooral voor door de volgende punten:

  • Je hebt iets gedaan wat je normaal niet zo vaak doet. Je loopt bijvoorbeeld een marathon terwijl je normaal gesproken maar een paar kilometers rent.
  • Je hebt besloten om de intensiteit van de workout drastisch te verhogen. Dit kan zowel de duur van de workout zijn of hoe zwaar hij is.
  • Je deed oefeningen die je spieren uitrekken in plaats van korter maken, bijvoorbeeld bergafwaarts lopen of je armen uitstrekken bij een krachtoefening.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze. We helpen je graag op weg naar een snel herstel!

Wat kan ik tegen spierpijn doen?

De grote vraag bij de meeste mensen blijft altijd: “Wat kan ik doen tegen spierpijn?”

Is warmte een goed middel of moet ik mijn spieren juist koelen. Experts zeggen dat ijs, verpakt in een theedoek, het beste werkt voor een snelle verlichting van de pijn.

Warmte kun je gelijk na het koelen gebruiken om de bloedsomloop te bevorderen op het pijnlijke gebied.

Daarnaast zorgt warmte ook voor verlichting bij gewrichtspijn.

Als je regelmatig spierpijn krijgt, kun je denken aan pijnstillers of onstekingsremmers zoals ibuprofen of paracetamol. Wees alleen héél voorzichtig met het regelmatig gebruiken hiervan.

Langdurig gebruik kan het vermogen van jouw spieren om zelf te herstellen verstoren en kan daarnaast zorgen voor orgaanuitval.

Bij FlexPower raden wij daarom aan om niet te snel te grijpen naar orale medicatie, maar vooral eerst lokaal de pijn te bestrijden.

Soms heeft het bestrijden van pijnlijke spieren meer nodig dan een pak ijs. Wanneer spierpijn snel en intens opkomt of aanvoelt, is dat waarschijnlijk het teken van een blessure. In dat geval is het verstandig om naar een arts of fysiotherapeut te gaan.

Wat kan ik nog meer doen? Lees hier meer over de middelen tegen spierpijn

Hoe voorkom ik pijnlijke spieren en gewrichtspijn?

Vroeger adviseerden experts om vóór een training te rekken en strekken om spierpijn te voorkomen. Maar onderzoek toont aan dat het van tevoren strekken niet veel doet om spierpijn of blessures te voorkomen.

Bij FlexPower weten we dat het beter is om goed op te warmen voordat je gaat sporten. Stretch later, wanneer je spieren al warm zijn.

Een paar natuurlijke stoffen worden aangeraden voor het voorkomen van pijnlijke spieren, waaronder antioxidanten zoals vitamine C.

Neem contact op met jouw arts voordat je hoge doses vitamine inneemt. Ook na een workout kun je door eiwitten minder last van spierpijn krijgen.

Een studie van mariniers wees uit dat eiwitsupplementen pijnlijke spieren hielpen na intensieve training.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50