Wat gebeurt er met je als je niet in beweging komt?

Home > Blog > Wat gebeurt er met je als je niet in beweging komt?

22 jun 2021 | Blog, Body

We zijn bij Flexpower Europe maar al te blij dat corona langzaam maar zeker weg gaat. Miljoenen Nederlands gaan weer meer bewegen en dat is alleen maar goed! Door corona zijn een op de tien Nederlanders gestopt met sporten, maar het is tijd om dat weer op te pakken! De gevolgen van niet bewegen zijn namelijk niet zo best voor jezelf.

Bewegen en sporten is super gezond. Door de lockdown in het afgelopen jaar is beweging en sporten voor veel mensen op een zijspoor belandt. Als je bent gestopt met sporten of bewegen, heeft dat snel gevolgen voor je gezondheid, maar ook mentaal heeft het zo zijn nadelen. Terwijl in beweging komen juist zoveel energie geeft en heeft veel goeds voor je gezondheid meebrengt. 

Mentaal

Veel bewegen zorgt voor veel meer levenskracht. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel bewegen positiever in het leven staan. Bovendien zorgt veel bewegen en meedoen aan activiteiten dat je beter slaapt. Dit komt omdat je lichaam de hele dag actief is geweest. 

Beter slapen en meer bewegen hebben samen dus veel effect op je mentale gesteldheid. Heb jij het gevoel dat je niet wil bewegen, maar heb je dit gelezen? Waar wacht je dan nog op en komen samen met Flexpower in beweging!

Betere huid

Naast de positieve effecten op je gezondheid en rust heeft bewegen ook effect op je huid. Sporten en bewegen stimuleert een hoop dingen in ons lichaam. De doorbloeding is één van. Een betere doorbloeding zorgt ervoor dat nieuwe zuurstoffen en voedingsstoffen naar onze lichaamscellen worden gebracht. Dit is super belangrijk voor de huid.

Bij een goede doorbloeding blijft je huid namelijk strak en stevig en zo blijf je jong. Je zult merken dat door veel te bewegen je ook gelijk jonger voelt, maar dit dus ook aan je huid te zien is. Dat wil toch iedereen?

Wist je dat Flexpower ook zorgt voor een betere doorbloeding tijdens het bewegen. Extra veel voordelen voor je spieren én je huid!

Lekker ontspannen

Spieren moeten na een inspanning ook weer ontspannen. Dat geldt niet alleen voor de spieren die je hebt getraind, maar ook voor spieren in het gezicht. Door deze ontspanning in de spieren van je gezicht, kunnen expressielijnen in je gezicht verzacht worden. Zie blijf je er fris en stralend uitzien, ook als je meerdere keren per week sport.

Zelf zuiveringssysteem

Een flinke workout zorgt voor flink wat zweet, soms op plekken waar we normaal nooit zweten. Maar wist je dat zweten enorme positieve effecten heeft op je huid. Afvalstoffen worden namelijk afgevoerd door het zweet. Doordat afvalstoffen via zweetdruppels naar buiten worden geduwd gaat je huid stralen. Onzuiverheden worden vermindert en je huid straalt weer. Allemaal door het zweet.

Gerelateerde blogs

Wie heeft er zin in een biologieles?

Wie heeft er zin in een biologieles?

Ben jij sceptisch over crèmes en andere producten die zeggen te helpen bij bewegen? Wij leggen je graag uit hoe onze eigen Flexpower sportcrème werkt en wat hem uniek maakt. We zochten het allemaal uit en leggen je uit wat de ingrediënten allemaal betekenen voor jou....

Lees meer
Flexpower is Vegan

Flexpower is Vegan

Misschien dat je het al wist, maar misschien ook niet: Flexpower sportcrème is 100% vegan. Onze sportcrème wordt gemaakt van alleen maar natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Je kan Flexpower sportcrème dus met een gerust hart gebruiken. Waarom Flexpower vegan is...

Lees meer