Waarom is de warming-up belangrijk?

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Het begin van je training. Misschien voor veel mensen wel het saaiste gedeelte. Maar een warming-up voor je training is ontzettend belangrijk en helpt je om optimaal te presteren tijdens het echte werk.

Of je nou voetballer, crossfitter, hardloper of tennisser bent, een warming-up voor elke training of wedstrijd is altijd belangrijk.

Een goed begin

Wist je dat je met een warming-up jezelf ook psychologisch al voor kunt bereiden op wat er komen gaat. Nee? Dan is het maar goed dat je dit leest. Een goede warming-up verbetert namelijk je concentratie en je bereid je zowel fysiek als mentaal voor om wat komen gaat.

Met een goede warming-up voorkom je dan ook blessures en spierpijn. Lees  hier meer over hoe je spierpijn kunt voorkomen.

 

Het opstarten van je lichaam

Een warming-up kun je vergelijken met het rijden op de invoegstrook van een snelweg. De invoegstrook geeft je tijd om jouw voertuig op dezelfde snelheid te brengen als de auto’s op de snelweg.

Zo voorkom je uiteindelijk dat er ongelukken gebeuren bij het invoegen. Oftewel, je lichaam moet zich eerst opwarmen voordat je echt hard gaat.

Een warming-up is dus super belangrijk om spierpijn en blessures te voorkomen. Dat komt omdat tijdens de warming-up je lichaamstemperatuur toeneemt. Je spieren worden warmen en trekken zich sterker samen om uiteindelijk ook weer sneller te kunnen ontspannen. Hierdoor loop je minder risico’s tijdens het sporten.

 

Warme spieren

Doordat je lichaamstemperatuur stijgt wordt de doorbloeding beter bij je spieren. En warme spieren zijn minder kwetsbaar. Bovendien zijn warme spieren ook elastischer en dus ben je meer flexibel.

Doordat je doorbloeding beter is zullen afvalstoffen sneller worden verwerkt door je spieren en zullen verse bloedcellen je voorzien van nieuwe zuurstof en energie. Sla je warming-up dus nooit over, want het zorgt voor minder spierpijn en dus meer plezier in het sporten.

Wil je weten hoe je een goede warming-up kan doen? Lees dan hier verder [wat is een goede warming-up]

 

Hormonen

Het laatste wat er tijdens je warming-up gebeurt is dat er hormonen vrijkomen in het lichaam. Het lichaam verhoogt namelijk de productie van adrenaline en cortisol.

Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de energieproductie in je lichaam. Tijdens een goede warming-up maken deze hormonen meer koolhydraten en verzuren beschikbaar voor meer energie tijdens je training.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Flexpower sportcrème 1x

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Flexpower Goalgetter 225ml

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50