Voeding die helpt om spierpijn te verlichten

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Wanneer je klaar bent met je workout begint het herstel van het lichaam gelijk. De 30-45 minuten na een training is een belangrijke tijd om het lichaam te voeden voor een goed herstel.

Bij herstel verstaan we spieropbouw, energievoorraden vervangen en het voorkomen van vermoeidheid en spierpijn na een training. Ben jij bijna dagelijks aan het sporten dan is voeding echt super belangrijk voor het herstel. Wij geven je extra tips om het herstel te bevorderen met voeding.

Vergeet je koolhydraten niet

Het is gebruikelijk dat atleten na een kracht- of duurtraining alleen eiwitten aan het tanken zijn. Zonder een bron van koolhydraten na de training zal uw lichaam echter geen insuline kunnen produceren, het hormoon dat spieropbouw stimuleert.

Koolhydraten helpen ook om spier- en leverglycogeen te vervangen om uw energievoorraden bij te vullen.

Pak en eet antioxidanten

Antioxidantrijke voedingsmiddelen helpen ontstekingen te verminderen en dus ook  spierpijn. Een van de gemakkelijkste manieren om voldoende antioxidanten en koolhydraten te krijgen, is door zure kersensap te drinken.

Onderzoek toont aan dat het drinken van kersensap de atletische prestaties bevordert en absoluut wordt aanbevolen als herstelvoedsel.

Wij raden aan om sap te consumeren met een vorm van eiwit. Gember en kurkuma zijn andere voedselbronnen met veel antioxidanten.

twee bosvruchten smoothies

“Smooth, smoother, smoothies!”

Trainen of een zware workout zorgen vaak voor een rem op de eetlust en veel atleten vinden het moeilijk om voedsel na een training te eten.

De uitkomst is vloeibare maaltijden. Vloeibare maaltijden zijn vaak aantrekkelijker en gemakkelijk mee te nemen.

Hersteldranken, eiwitshakes met kwark en wat fruit erin of kersensap met een portie eiwit zijn complete vloeibare maaltijden die kunnen worden geconsumeerd.

Vloeistoffen zijn ook gemakkelijker op te nemen in het lichaam en worden daarom sneller verteerd dan vast voedsel.

Plan vooruit

Brandstof in het lichaam is het belangrijkste om heel de dag door vol energie te zitten. Dit helpt je bij herstellen, maar ook gedurende de hele dag.

Om te zorgen dat je de hele dag genoeg energie hebt, is het belangrijk om vooruit te plannen.

Houd bij het plannen van maaltijden en herstelsnacks rekening met het soort workout of training die je gaat doen, de locatie en de duur van de training.

Als je na een training pas wat gaat eten, ben je vaak al te laat om de optimale herstelstatus te bereiken.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Flexpower sportcrème 1x

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Flexpower Goalgetter 225ml

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50