Verban slechte dagen, ga fietsen

Home > Blog > Verban slechte dagen, ga fietsen

20 sep 2021 | Blog

Of je nu naar buiten gaat om te fietsen of in de sportschool op de fiets zit, het vermindert stress, depressies en slechte dagen.

Het is bekend dat bewegen goed is voor je fysieke en mentale gezondheid. Fanatieke fietsers zullen het beamen. Nu is er een groot onderzoek gedaan en daaruit bleek: fietsen, binnen of buiten, kwam op de tweede plaats van activiteiten die het beste zijn voor je emotionele welzijn (teamsporten kwamen als beste uit de test).

De onderzoekers, van the lancet, analyseerde de lichaamsbewegingen en geestelijke gezondheid van meer dan 1 miljoen volwassenen. Daarbij moesten de deelnemers aangeven wat voor soort oefening ze deden, hoeveel ze trainden en hoeveel dagen ze stress, depressieve of andere emotionele problemen ervaarde.

Uit het onderzoek bleek dat alle vormen van lichaamsbeweging de geestelijke gezondheid van de mens verbetert. Mensen die regelmatig bewegen, hadden in de loop van een maand maar twee dagen last van een slechte geestelijke gezondheid. Dat is 2x zo weinig als mensen die niet bewogen en geen lichamelijke activiteit verrichten. 

Niet alle oefeningen waren even goed voor de geestelijke gezondheid. Van de 75 soorten activiteiten die zijn onderzocht, boden teamsporten de meeste bescherming op slechte dagen. Maar fietsen, zowel binnen als buiten, is een goede tweede. Gymnastiek of aerobics stond op een derde plaats en hardlopen als activiteit op de vierde plek. Goed om te weten dus dat fietsen zo goed is voor je geestelijke gezondheid.

De onderzoekers concluderen dat teamsporten waarschijnlijk extra bescherming op slechte dagen bieden door het sociale aspect van de activiteit. Dus als je gaat fietsen in een groepje of met een vriend dan kun je je gelukswatts vergroten en voorkom je stress. Ga maar lekker fietsen!

Gerelateerde blogs

Wat betekent geur voor je gevoel?

Wat betekent geur voor je gevoel?

Oeh lekker. De geur van warme broodjes van de bakker. Of die lekker geurtjes uit de parfumerie. Je krijgt gelijk zin om iets kopen. Ken je dat gevoel? Vast wel. Maar werkt geur ook op andere momenten, als je bijvoorbeeld wil gaan sporten of even wil ontspannen? Wij...

Lees meer
Wie heeft er zin in een biologieles?

Wie heeft er zin in een biologieles?

Ben jij sceptisch over crèmes en andere producten die zeggen te helpen bij bewegen? Wij leggen je graag uit hoe onze eigen Flexpower sportcrème werkt en wat hem uniek maakt. We zochten het allemaal uit en leggen je uit wat de ingrediënten allemaal betekenen voor jou....

Lees meer