Train je nek voor minder klachten

Home > Blog > Train je nek voor minder klachten

30 aug 2021 | Blog

Waarom zou je eigenlijk je nek willen trainen en versterken? Waarom zou jij een sterke nek willen hebben? Het is eigenlijk heel simpel. Het is nooit fijn om wakker te worden met een stijve nek of nekklachten. Daarom hebben wij tips voor iedereen die van deze klachten af wil komen.

Je nek is super belangrijk. Hier lopen zenuwen doorheen van je hoofd naar de rest van je lichaam. Het is de brug tussen het hoofd en alle andere onderdelen van je lichaam. Toch is je nek niet heel goed beschermd. Er zit niet veel spiervolume. Voor Formule 1 coureurs is het daarom heel belangrijk om hun nek te trainen. Zij krijgen veel te maken met G-krachten en hierdoor kun je flinke klachten van je nek krijgen. Train daarom je nek om klachten te voorkomen.

Hoe train je je nek?

Er zijn veel manieren om je nek te versterken. Het is daarbij belangrijk dat je trainingen rustig opbouwt. Je nek is enorm gevoelig en het kan al snel vervelend uitpakken. Bouw je trainingen dus heel rustig op. Veel oefeningen voor je nek kun je thuis doen. 

Formule 1

Als je Max Verstappen volgt op social media dan heb je misschien wel eens een foto voorbij zien komen hoe hij zijn nek traint. Natuurlijk is hij al ver gevorderd, maar je kunt dus altijd deze oefeningen in een veel lichtere vorm nadoen. Onze tip om oefeningen voor je nek te vinden is dus om Formule 1 coureurs te volgen op social media.

Elastiek

Je nek kun je ook trainen met elastieken en weerstandsbanden. Je hebt hier wel een trainingspartner voor nodig. Of een goede locatie waar je elastieken ergens omheen kan binden. Denk hierbij aan een deurklink. Probeer je nek te trainen door rustig de elastiek of weerstandsband op te rekken met je nek/hoofd.

Hoe langer je dit soort oefeningen doet, hoe zwaarder het wordt. Op deze manier zorg je dus ook gelijk voor een rustige opbouw en kun je stoppen als het te zwaar wordt. Train je nek 2 tot 3 keer in de week en blijf dit volhouden. Zo wordt jouw nek net zo sterk als die van Max Verstappen.

Gerelateerde blogs

Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Je ligt thuis op de bank. Je hebt net gegeten. Buiten is het koud. Een goed excuus om een keer niet te sporten, toch? Niet als je onze tips hebt gelezen. Wij vertellen je waarom je juist naar buiten moeten gaan om te bewegen, zelf met deze koudere temperaturen....

Lees meer
Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Warmtetherapie, of thermotherapie is voor veel mensen een heerlijk gevoel. Door de warmte op een specifiek deel van je lichaam te richten kan spierpijn worden verlicht. Maar er zijn nog veel meer positieve effecten van warmte op je lichaam. Warmte is een van de meest...

Lees meer