Train je nek voor minder klachten

30 aug 2021 | Blog

trainjenek

Waarom zou je eigenlijk je nek willen trainen en versterken? Waarom zou jij een sterke nek willen hebben? Het is eigenlijk heel simpel. Het is nooit fijn om wakker te worden met een stijve nek of nekklachten. Daarom hebben wij tips voor iedereen die van deze klachten af wil komen.

Je nek is super belangrijk. Hier lopen zenuwen doorheen van je hoofd naar de rest van je lichaam. Het is de brug tussen het hoofd en alle andere onderdelen van je lichaam. Toch is je nek niet heel goed beschermd. Er zit niet veel spiervolume. Voor Formule 1 coureurs is het daarom heel belangrijk om hun nek te trainen. Zij krijgen veel te maken met G-krachten en hierdoor kun je flinke klachten van je nek krijgen. Train daarom je nek om klachten te voorkomen.

Hoe train je je nek?

Er zijn veel manieren om je nek te versterken. Het is daarbij belangrijk dat je trainingen rustig opbouwt. Je nek is enorm gevoelig en het kan al snel vervelend uitpakken. Bouw je trainingen dus heel rustig op. Veel oefeningen voor je nek kun je thuis doen. 

Formule 1

Als je Max Verstappen volgt op social media dan heb je misschien wel eens een foto voorbij zien komen hoe hij zijn nek traint. Natuurlijk is hij al ver gevorderd, maar je kunt dus altijd deze oefeningen in een veel lichtere vorm nadoen. Onze tip om oefeningen voor je nek te vinden is dus om Formule 1 coureurs te volgen op social media.

Elastiek

Je nek kun je ook trainen met elastieken en weerstandsbanden. Je hebt hier wel een trainingspartner voor nodig. Of een goede locatie waar je elastieken ergens omheen kan binden. Denk hierbij aan een deurklink. Probeer je nek te trainen door rustig de elastiek of weerstandsband op te rekken met je nek/hoofd.

Hoe langer je dit soort oefeningen doet, hoe zwaarder het wordt. Op deze manier zorg je dus ook gelijk voor een rustige opbouw en kun je stoppen als het te zwaar wordt. Train je nek 2 tot 3 keer in de week en blijf dit volhouden. Zo wordt jouw nek net zo sterk als die van Max Verstappen.

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer