Tips voor het beste herstel na het fietsen

15 sep 2021 | Blog

Tips voor het beste herstel na het fiets post

We zeggen het bij Flexpower wel vaker. Herstellen is net zo belangrijk als het trainen zelf. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan wat je allemaal kan doen om het herstel te optimaliseren terwijl je niet op de fiets zit. 

Het valt niet te ontkennen, de tijd die wordt besteed aan het herstellen van fietsen is net zo belangrijk als de tijd die je traint. Want je wil natuurlijk niet met spierpijn achterblijven. Het is dus geen verrassing dat wetenschappers al tientallen jaren proberen om de beste manieren van herstel te zoeken. Toch zijn veel onderzoeker tegenstrijdig en daardoor weten we niet meer wat nou wel werkt en niet.

Iedereen is anders en bij Flexpower denken wij dat het voor iedereen anders is om te herstellen. Wij vinden het belangrijk dat je je daarom gewoon goed voelt en zelf beslissingen neemt in wat voor jou goed voelt. Gelukkig zijn er wel een paar basisregels die voor iedereen handig zijn.

Wij hebben een aantal manieren getest om te herstellen en de volgende manieren werken heel goed. Daarnaast zijn dit methoden die al jaren gebruikt worden.

Actief herstellen
Een lichte hersteltraining heeft positieve effecten op je spieren, maar let op! Het kan ook zorgen voor overbelasting. Dus doe het tijdens deze training echt kalm aan. Ben je bang voor blessures of heb je geen energie/tijd om actief te herstellen, kies dan gewoon om lekker passief te herstellen en niks te doen.

Compressie kleding
Sommige mensen zweren erbij. Er zit zeker enig voordeel aan compressiekleding tijdens je training, maar het ligt natuurlijk wel aan welke sport je doet. Als je tijdens je training compressiekleding aan hebt dan bevordert dit het herstel en ook achteraf is het effectief.

Hersteldrankjes of supplementen
Naast een gezond voedingspatroon is het essentieel om je antioxidanten binnen te krijgen. Ook vitamines, eiwitten en koolhydraten moeten na het sporten en bewegen aangevuld worden. Om dit te doen kunnen supplementen genomen worden of herstelshakes gedronken worden. Dat versnelt het proces van herstel namelijk.

Warmte
Warmte afwisselen met een koude douche of bad? Ja het bevordert het herstel en verbetert de bloedsomloop. Hoewel de wetenschap dit niet altijd bevestigd is het wel een gerespecteerd onderdeel van het herstel bij topsporters en coaches. Dat is waarom Flexpower sportcrème jouw herstel ook kan bevorderen, maar het laat je vooral goed voelen. 

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer