Tips tegen spierpijn

Flexpower Doorzetter 75ml(1)
We kennen het allemaal wel. Je komt thuis van een zware work-out, je hebt een voldaan gevoel en ploft languit op je bed. De volgende ochtend kom je haast je bed niet uit en de trap naar beneden is opeens een hele uitdaging geworden. Ja, je hebt spierpijn! Meestal een teken dat je hard getraind hebt en sterker aan worden bent. FlexPower geeft jou tips om van je spierpijn af te komen en het de volgende keer misschien wel te voorkomen.

Stretchen van je spieren

Het rekken van je spieren voor een training zal je lichaam volledig voorbereiden op de training en de intensiteit van de spierpijn verlagen.

Het beste is om voor je work-out dynamische rekoefeningen te doen (oefeningen met beweging) en na die tijd statische te rekken.

krachttraining jongedame

Warming-up krachttraining

Er zijn genoeg mensen die direct de gewichten pakken en met hun trainingsschema beginnen als ze naar de sportschool gaan. Met koude spieren beginnen aan een work-out brengt risico’s met zich mee en verhoogt de kans op heftige spierpijn.

Start bijvoorbeeld met een cardio-gedeelte, springtouwen of jumping-jacks om je lichaam voor te bereiden op het echte werk. 

ijsbad buiten

IJsbad na je work-out!

Spring voor 10 minuten in een ijsbad na je workout en de kans op spierpijn neemt aanzienlijk af. Het koelen van je spieren zorgt ervoor dat je lichaam de volgende dag frisser aanvoelt en dus klaar is voor de volgende training.

Het is even doorbijten, maar de volgende dag ben je jezelf dankbaar. Voorkom dat je last krijgt van je spieren voordat je weer gaat sporten. 

flexpower masseert op locatie tijdens evenement

Masseer je pijnlijke spieren

Massage is een effectieve behandeling tegen pijnlijke spieren. Laat iemand anders je spieren masseren in de richting van het hart om ze te laten ontspannend.

Natuurlijk kun je dit zelf ook doen als je spieren echt té pijnlijk zijn en je liever zelf de controle wil houden. Daarnaast kunnen een foam roller of massagebal je helpen om je spieren te laten ontspannen.

Lichte beweging en activering van je spieren

Als je heftige spierpijn hebt is dit het laatste wat je wil doen, maar het helpt echt! Probeer je spieren lichtelijk te activeren door bijvoorbeeld te gaan fietsen, een duurloopje te doen of je armen los te zwaaien.

Activiteit verhoogt de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen de spieren sneller bereiken en het herstelproces dus versneld wordt. Hoe eerder je dus in actie komt, hoe sneller je je beter zult voelen.

glas met water

Hydratatie, drink genoeg water

Drink genoeg water! Wanneer spieren beschadigd worden door een zware training, komen er afvalstoffen vrij die door het lichaam moeten worden verwijderd. Water helpt om dit proces te versnellen, waardoor de spierpijn dus ook sneller afneemt.

Wil je meer specifieke tips ontvangen? Of heb je een vraag over dit onderwerp?

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Flexpower sportcrème 1x

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Flexpower Goalgetter 225ml

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50