Sportcrème of huidverzorging?

Home > Blog > Sportcrème of huidverzorging?

9 mrt 2021 | Blog, Body

“Wat ruikt deze crème lekker en wat voelt mijn huid lekker aan”. Het is iets wat wij vaak te horen krijgen over onze sportcrème. Daarom zijn wij in gesprek gegaan met Marije Wever. Huidtherapeut Marije Wever werkt als trainer bij Dermaesthetics, maar is ook fanatiek aan het sporten. Ze heeft een passie voor de huid en deelt hier graag haar kennis over. Zo ook over de ingrediënten en ontwikkelingen van Flexpower. We vroegen aan haar: wat vind jij van Flexpower?

“Als sporter wil ik altijd het beste voor mijn lichaam en als huidspecialist wil ik het beste voor mijn huid. Ik ging op zoek naar een crème die zowel mijn lichaam als mijn huid een beetje extra liefde geeft. 

Toen kwam ik Flexpower tegen. Een crème die je spieren soepel houdt en helpt bij herstel na een inspanning. Ik ben eens gaan kijken of deze crème ook voordelen heeft voor mijn huid. Het blijkt namelijk dat veel sportcrèmes de huid enorm kunnen uitdrogen wat op latere leeftijd voor behoorlijke schade kan zorgen. Bij Flexpower vond ik de oplossing en hierin een mogelijke combinatie tussen sportcrème en bodycrème.

Toen ik het ging onderzoeken, kwam ik achter een aantal interessante dingen. Dit wil ik graag met alle sport en huidliefhebbers delen. In Flexpower zitten een aantal essentiële en goede stoffen. In de Flexpower sportcrème die ik heb getest zitten de volgende stoffen, met de volgende positieve werkingen:

  • Cetearyl Alcohol: Dit wordt ook wel een vette alcohol genoemd. Dit zorgt ervoor dat er een extra laagje op de huid wordt gevormd waardoor we geen onnodig vocht verliezen uit onze huid.
  • Isopropyl Palmitate: Een verdikkingsmiddel die ook zorgt voor extra hydratatie.
  • Tea-Salicylate: Dit ingrediënt zien we in cosmetica terugkomen als UV-absorberende stof. Hierdoor zal het product, maar ook de huid beschermt zijn tegen UV-straling.

Marije Wever smeert Flexpower sportcrème

Over het algemeen is Flexpower sportcrème hypoallergeen, maar probeer het voor de zekerheid even uit. Er zit namelijk Phenoxyethanol en parfum in het product. Dit zijn stoffen waar je mogelijk allergisch voor kunt zijn. Probeer het daarom eerst op een klein stukje huid.

Ik heb hier een aantal ingrediënten beschreven en natuurlijk geeft Flexpower hun ‘magie’ niet zomaar bloot. Hoe het in de huid zijn werk doet, hangt namelijk ook af van de molecuulgrootte (hoe diep het de huid in kan). Wel kan ik zeggen dat het product hydraterende en mogelijk UV absorberende ingrediënten bevat.

Gerelateerde blogs

Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Je ligt thuis op de bank. Je hebt net gegeten. Buiten is het koud. Een goed excuus om een keer niet te sporten, toch? Niet als je onze tips hebt gelezen. Wij vertellen je waarom je juist naar buiten moeten gaan om te bewegen, zelf met deze koudere temperaturen....

Lees meer
Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Warmtetherapie, of thermotherapie is voor veel mensen een heerlijk gevoel. Door de warmte op een specifiek deel van je lichaam te richten kan spierpijn worden verlicht. Maar er zijn nog veel meer positieve effecten van warmte op je lichaam. Warmte is een van de meest...

Lees meer