Spierpijn in je schouder

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

De schouder is een van de meest kwetsbare delen van je lichaam. Of je nu te maken hebt met acute pijn is als gevolg van een verkeerde beweging of chronische pijn door overbelasting, je schouderblad is enorm vatbaar voor spierpijn. Heb jij last van spierpijn in je schouderblad? Lees dan de volgende tips!

Het RICE protocol bij acute spierpijn

Bij acute spierpijn is het verstandig om het RICE-protocol te volgen, dat bestaat uit rust, ijs, compressie en elevatie. 

Rust: Bij hevige pijn aan de schouder is het aan te raden om rust te nemen. Geef de schouder tijd om te herstellen en ontlast de schouder zoveel mogelijk. Als de pijn het toelaat kan je beginnen met rustige, kleine bewegingen. 

IJs: Probeer de schouder onmiddellijk te koelen na de verwonding. Aangeraden wordt om de pijnlijke plek drie keer per dag zo’n 10 tot 15 minuten te koelen. Zorg ervoor dat de huid niet pijnlijk en rood wordt. Als de zwelling na 48 tot 72 uur niet afneemt, kan je beter contact opnemen met je huisarts. 

Compressie: comprimeer de schouder met kinesiologie tape of een brace om de zwelling te beperken.

Elevatie: Zorg ervoor dat de schouder omhoog wordt gehouden, boven het hart-niveau, om het genezingsproces te bevorderen. 

spierpijn in de schouder

Behandelplan als de spierpijn niet afneemt 

Als de pijn of de zwelling niet afneemt is het aan te raden om naar de huisarts te gaan. Hoe sneller er een diagnose en behandelplan opgesteld wordt, hoe sneller je weer kan gaan sporten. 

 

Zodra de arts toestemming geeft om weer te beginnen met trainen, zorg er dan voor dat je rustig begint, langzaam opbouwt en spierversterkende oefeningen doet.

Daarnaast is het belangrijk om krachtoefeningen op de juiste manier uit te voeren.

Vraag een krachttrainer om mee te kijken met je oefeningen en ontwijk bewegingen die slecht zijn voor de schouder zoals tricep dips en upright rows. 

 

Tot slot, luister naar je lichaam. Pijn geeft een grens aan en bedenk voor jezelf of het verstandig is om over die grens te gaan. Train slim en hou je lichaam heel. Spierpijn is niet per se verkeerd, maar train wel bewust!

Heb je prangende vragen over dit onderwerp? Onze experts helpen je aan de juiste antwoorden!

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Flexpower sportcrème 1x

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Flexpower Goalgetter 225ml

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50