Sneller herstellen na het trainen

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Als fanatiek sporter ben je altijd op zoek naar de nieuwste methodes om nog fitter en beter te worden. Maar ook als je niet dagelijks sport is het fijn om sneller te herstellen na het trainen. Er zijn gelukkig een aantal dingen die super makkelijk toe te passen zijn in je eigen routine.

 

Cooling-down

Na het sporten kun je gelijk beginnen met herstellen. Een cooling-down is iets van veel sporters overslaan, maar het is super belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen in de spieren.

Door rustig uit te lopen of lekker even je benen los te trappen op de fiets zorg je ervoor dat je hartslag nog wat hoger blijft dan wanneer je rust. Dit verbetert de bloedsomloop en zorgt voor een beter herstel.

 

Water drinken

Tijdens het sporter verlies je enorm veel vocht, tenminste als je intensief bezig bent geweest. Zweten is belangrijk voor het behouden van de juiste lichaamstemperatuur en het is daarom belangrijk dat je dit goed blijft aanvullen.

Door genoeg water te drinken kun je dit tegengaan. Weten hoeveel water je moet drinken? Weeg jezelf voor en na een training om te kijken hoeveel vocht je hebt verloren. Drink deze hoeveelheid dan weer om je vochtbalans weer goed te krijgen.

 

Bouwstoffen

Omdat je lichaam veel energie en bouwstoffen heeft verbrand tijdens het sporten is het super belangrijk om deze ook weer aan te vullen. Als je wil dat je sneller hersteld dan normaal kun je met goede voeding heel ver komen.

Een toevoeging van eiwitten in je sportdrankje kan er al voor zorgen je al herstelt tijdens je training. Je kunt het beste 1 tot 2 uur na je training zorgen dat je eiwitten en koolhydraten eet om goed te herstellen. Lees meer over voeding bij spierpijn.

 

Rust

Slapen is de basis van herstellen. Je lichaam is tijdens je slaap druk bezig om alles te repareren. Daarnaast zorgt een goede nachtrust van minimaal 8 uur dat je uitgerust weer uit bed kunt komen.

Middagdutjes en een nap kunnen ook leiden tot een sneller herstel. Dus mocht je meer tijd hebben om in de middag een dutje te doen kan dit ook.

 

Onderzoek

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar rekken en strekken van je spieren na het sporten. Er is helaas geen wetenschappelijk bewijs voor dat het helpt om bijvoorbeeld blessures te voorkomen of om beter te herstellen. Wel is het fijn om voor je training even wat oefeningen te doen en je spieren een klein beetje te rekken en strekken om te kijken of je nog last hebt van stijve, stramme spieren van de vorige keer.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Flexpower sportcrème 1x

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Flexpower Goalgetter 225ml

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50