Lage rugpijn

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Veel mensen hebben er last van: lage rugpijn. Bij lage rugpijn zit de pijn in het gebied tussen je ribben en billen. De oorzaak van lage rugpijn is niet altijd te achterhalen en dat is natuurlijk heel vervelend als je er snel van af wil zijn. Wij hebben een aantal mogelijke oorzaken op een rijtje gezet.

Hoe herken je lage rugpijn?

Je kunt lage rugpijn herkennen aan een aantal factoren, namelijk:

  1.   In eens ervaar je pijn, heel onverwacht. De pijn kan ook langzaam opkomen en steeds erger worden met een zeurend gevoel.
  2.   Bij lage rugpijn heb je last van het gebied tussen je ribben en billen en het kan zijn dat de pijn doorstraalt naar pijn bij de billen of bovenbenen. Hoe dan ook, last van je rug is heel vervelend.
  3.   Sommige houdingen doen zoveel pijn dat je deze houding dan ook gewoon moet vermijden, ook bepaalde bewegingen kunnen soms niet meer mogelijk zijn.

 

Wat kun je doen als je last hebt van lage rugpijn?

Herken jij jouw pijntjes in de lage rug? Daar kun je zelf iets aan doen. Het belangrijkste om te doen is in beweging blijven. Maak een wandeling, doe wat oefeningen.

Bewegen zorgt voor een betere uithoudingsvermogen en zorgt voor meer kracht in de rugspieren die je wervelkolom ondersteunen. Hiermee zal de pijn verminderen, dat wil je toch meteen.

Als je gaat bewegen houdt dan wel rekening met je rug en doe vooral activiteiten die weinig belastend zijn voor je rug zoals wandelen, fietsen en zwemmen.

Doe spierversterkende oefeningen om je rug te versterken. Dit kan gemakkelijk thuis, maar ook in de sportschool. Neem een zacht matje en doe core-stability oefeningen.

Wat ook kan helpen tegen lage rugpijn is het smeren van FlexPower sportcrème. Masseer het hele gebied van de onderrug goed in, tot dat de huid weer droog is.

Door de unieke werking van FlexPower verlicht het de pijn en bevordert het ook nog eens het herstellend vermogen van het lichaam.

Mocht de lage rugpijn aanhouden is het belangrijk om een arts of fysiotherapeut te benaderen.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50