International Relaxation Day

15 aug 2021 | Blog, Explore

Het is 15 augustus. Dat betekent één ding: Relaxation Day! Het is natuurlijk niet echt een feestdag of iets wat we moeten vieren, maar wel een dag om stil te staan bij hoe vaak jij echt relaxt. Echt ontspannen. Op deze dag kun je daar eens over nadenken. Misschien heb je wel vakantie op dit moment en kun je je werk even opzij zetten om even te ontspannen.

International relaxation day post

Probeer eens een meditatie of wat yoga-oefeningen om tot ontspanning en relaxation te komen. Vooral tijdens drukke periodes is het belangrijk om even te ontspannen. Het verkleint de kans op een burn-out. Sporten en bewegen heeft ook een hele ontspannende werking.

Dus ga vooral even een wandeling maken of sporten. Het zorgt voor een kalme geest en je hoofd is wat leger. Hierdoor kun je daarna veel beter concentreren.

Smeren is ontspannen

Hoe kan Flexpower hierbij helpen? Onze sportcrème zorgt voor een betere bloedcirculatie. Daarnaast zorgt het ook voor een sneller herstel van spierpijn. Het zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en dus sneller herstellen.

Probeer op deze dag de sportcrème te gebruiken vóór een ontspannende activiteit en ná het douchen. Zodra de poriën openstaan, neemt jouw huid de ingrediënten op. Binnen een paar seconde voel voel je de aangename warmte van de creme. 

Wil je de spieren helemaal losmaken? Denk dan eens aan een massage. Ondanks dat onze crème gezien wordt als een sportcrème, kan het ook zeker gebruikt worden tijdens een massagesessie. Zo hebben wij een aantal masseurs in onze netwerk die onze sportcrème al gebruiken als massage crème!

Slaap lekker

En niet te vergeten: stop minstens een uur voordat je gaat slapen alle beeldschermen weg. Uit onderzoek blijkt dat wij moe worden door het stofje melatonine. Dit stofje zorgt ervoor dat wij goed slapen en dus voldoende nachtrust krijgen. Uit de meeste beeldschermen komt blauw licht uit. Dit remt de aanmaak van melatonine waardoor wij dus slechter slapen.

En slechter slapen betekent minder uitgerust voelen. Dus wil je de National Relaxation Day goed afsluiten? Doe dan minstens een uur voor het slapen alle beeldschermen weg. Je zult merken dat je volledig uitgerust wakker wordt. 

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer