Spierpijn: hoe voorkom ik het?

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Heb je vaker last van spierpijn na het sporten? Dan wordt het misschien tijd om spierpijn te voorkomen. Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om spierpijn al voor het sporten te voorkomen. Natuurlijk kun je door een zware training of slechte houding alsnog spierpijn krijgen, het is dan ook niet altijd te vermijden. Maar als je de volgende tips goed doet, scheelt dat al de helft. Voorkomen is beter dan genezen!

krachttraining jongedame

Een van de belangrijkste dingen om te doen om spierpijn te voorkomen is een goede warming-up. Een goede warming-up zorgt ervoor dat je spieren rustig warm worden en dat je hartslag omhoog gaat. Je bereid je lichaam voor op dat wat komen gaat tijdens de wedstrijd of training. De doorbloeding van je spieren wordt door een goede warming-up gestimuleerd en hierdoor verklein je de kans op spierpijn. Wil je meer weten over een goede warming-up?

ijsbad buiten

Na het sporten gaan veel mensen gelijk douche en naar huis. Herken jij jezelf hierin? Zo ja, begin dan na het sporten met een cooling-down. Hiermee breng je je lichaam geleidelijk weer in een staat van rust en dit is goed voor de spieren. Rek- en strekoefeningen of op een rustig tempo uitlopen zijn voorbeelden van een goede cooling-down.

Flexpower x Alexander high res-6

Ben je pas net begonnen met sporten? Ga dan niet gelijk de zwaarste trainingen doen. Als hardloper begin je ook niet gelijk met de marathon. Bouw de trainingen rustig op. Zo voorkom je dat je spierpijn krijgt en verminder je de kans op blessures. Wel zo handig, als je net begint met sporten. 

Flexpower x Alexander high res-17

De doorbloeding van je spieren is een belangrijke factor bij het voorkomen en herstellen van spierpijn. Hierdoor is het belangrijk om je spieren zowel voor als na het sporten te verzorgen. Wrijving, warmte of een massage stimuleert de doorbloeding van de spieren, waardoor je minder last krijgt van spierpijn.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Flexpower sportcrème 1x

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Flexpower Goalgetter 225ml

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50