Spierpijn: hoe kom ik er van af?

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Je denkt er pas over na, als je er last van hebt. Je vraagt je waarschijnlijk af wat spierpijn is en nog belangrijker: hoe kom ik er weer van af? Wij zetten het allemaal voor je op een rijtje.

Hoe kom ik van mijn spierpijn af?

Je hebt vast te hard getraind en je grenzen verlegd. Eigenlijk is het heerlijk als je dan last hebt van spierpijn. Alleen de pijn zelf is niet iets waar je perse op zit te wachten. Gelukkig zijn er veel manieren om spierpijn tegen te gaan.

 

Om optimaal te herstellen van spierpijn zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Rust nemen
  • Neem een warme douche of ga in een warm bad
  • Eet genoeg eiwitten
  • Verminder je stressniveau als dat kan
  • Neem een sportmassage

Als je last hebt van spierpijn is het belangrijk om te herstellen. Je spieren hebben rust en tijd nodig om zich te kunnen herstellen. Een spiergroep heeft aan 2 tot 3 dagen nodig om volledig te kunnen herstellen. Neem daarom voldoende rust, maar blijf wel in beweging als dat mogelijk is. Slapen helpt ook om sneller te herstellen. Een goede nachtrust betekent 7 tot 8 uur slaap, om goed te herstellen.

Warmte verbetert zorgt voor een betere doorbloeding bij je spierweefsel. Een betere doorbloeding zorgt er voor dat je sneller kunt herstellen, omdat afvalstoffen sneller uit je spieren worden weggevoerd en nieuwe bloedcellen met zuurstof worden toegevoerd naar de spieren. Neem daarom een warme douche of ga in een warm bad.

Eiwitten zorgen voor groei van sterke spieren en de instandhouding hiervan. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in rundvlees, kwark en natuurlijk eieren. Deze ondersteunen het herstel van spierpijn na overbelasting en helpen dus ook bij de opbouw van je spieren. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig op een dag. Dat komt neer op 60 gram voor iemand van 75 kilo.

Mensen met veel stress hebben minder vermogen om te herstellen. Dit komt omdat stress een negatieve invloed heeft op het herstelvermogen. Om stress te verminderen is het belangrijk dat je voldoende rustmomenten in je dag bouwt. Yoga is bijvoorbeeld een uitstekende manier om lichaam en geest te ontspannen.

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50