Het verhaal achter onze sportcrème

Home > Blog > Het verhaal achter onze sportcrème

9 jun 2021 | Blog, Explore

Wist je dat Flexpower sportcrème al sinds 2000 bestaat. In Amerika wordt het gebruikt door professionele atleten die dagelijks veel kwalen en pijn moeten verwerken. Door de tijd heen hebben we ons product doorontwikkeld tot waar het nu staat. Een frisse geur, gezonde plantaardige ingrediënten en een unieke warmte werking. Onze oprichter Francisco Elson legt uit hoezo Flexpower een echte ‘gamechanger’ is voor dagelijkse lichaamsverzorging van actievelingen. Flexpower zorgt namelijk dagelijks voor verlichting en ontspanning.

Lekker tropische geur en warmteboost zorgen voor uniek effect

“De meeste vergelijkende oplossingen, zoals bijvoorbeeld tijgerbalsem, ruiken vies en hebben ze slechts een marginaal effect. De overgrote meerderheid van deze crèmes zijn gebaseerd op menthol, gecombineerd met methylsalicylaat en kamfer. Hierdoor ontstaat de sterke, stinkende geur. 

Wat wij ons bij Flexpower hebben afgevraagd is: komen deze ingrediënten wel door de huid, in de weefsels terecht? Of zijn het gewoon stoffen die een verwarmend of verkoelend gevoel geven en een signaal naar je hersenen sturen dat er daadwerkelijk iets gebeurt? Vaak was het dat laatste. En hoewel het is aangetoond dat deze middelen enige hulp bieden, was het ons doel om verder te kijken.”

Flexpower voorkomt dat je gelijk naar pijnstillers grijpt

Flexpower bevat MSM, glucosamine en trolamine salicylate. Samen met onze unieke Flex-Somes™ technologie geven deze ingrediënten je een warmteboost waarmee je de hele dag vrij en soepel kunt bewegen. Daarnaast bevat Flexpower sportcreme geen andere schadelijke stoffen, zoals sommige pijnstillers wel doen: “Je kan het googlen, er zijn veel verhalen over professionele atleten die zich zorgen maken over het nemen van pijnstillers. Pijnstillers zijn vaak vrij verkrijgbare medicijnen en je grijpt daar snel naartoe als topsporter. In sommige trainingsruimtes gingen deze pillen als snoepjes bij iedereen naar binnen. Je neemt zo’n pilletje om van je schouderpijn af te komen, maar tegelijkertijd gaan de stoffen van een pijnstiller door je hart, je lever en je nieren. Dat moet je willen vermijden.”

Francisco

Het beste van beide combineren = Flexpower

“Ons idee was om populaire ingrediënten, die vaak in orale vorm worden geslikt, zoals MSM en glucosamine in een crème te doen. We zijn een van de eerste die deze ingrediënten hebben samengevoegd in liposomen die ze door de huidweefsels dragen. Door Flexpower te gebruiken gaan deze ingrediënten dus rechtstreeks door de huid naar de plek waar jij het nodig hebt. En dat zonder de stinkende, medicinale geur van menthol, wat voor ons ook super belangrijk is.”

Gerelateerde blogs

Tips voor het beste herstel na het fietsen

Tips voor het beste herstel na het fietsen

We zeggen het bij Flexpower wel vaker. Herstellen is net zo belangrijk als het trainen zelf. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan wat je allemaal kan doen om het herstel te optimaliseren terwijl je niet op de fiets zit.  Het valt niet te ontkennen, de tijd die wordt...

Lees meer
Wielrennen voor beginners

Wielrennen voor beginners

Ga je beginnen met wielrennen? Dat is geweldig nieuws! Fietsen is namelijk een geweldige vorm van lichaamsbeweging. Er staan je geweldige avonturen te wachten. Maar we begrijpen ook dat het in het begin allemaal wat onwennig kan zijn. Het belangrijkste is dat je je...

Lees meer