Het verhaal achter onze sportcrème

9 jun 2021 | Blog, Explore

Wist je dat Flexpower sportcrème al sinds 2000 bestaat? In Amerika wordt het gebruikt door professionele atleten die dagelijks veel kwalen en pijn moeten verwerken. Door de tijd heen hebben we ons product doorontwikkeld tot waar het nu staat. Een frisse geur, gezonde plantaardige ingrediënten en een unieke warmte werking. Onze oprichter Francisco Elson legt uit hoezo Flexpower een echte ‘gamechanger’ is voor dagelijkse lichaamsverzorging van actievelingen. Flexpower zorgt namelijk dagelijks voor verlichting en ontspanning.

Flexpower x Alexander high res 28 1

Lekker tropische geur en warmteboost zorgen voor uniek effect

“De meeste vergelijkende oplossingen, zoals bijvoorbeeld tijgerbalsem, ruiken vies en hebben ze slechts een marginaal effect. De overgrote meerderheid van deze crèmes zijn gebaseerd op menthol, gecombineerd met methylsalicylaat en kamfer. Hierdoor ontstaat de sterke, stinkende geur. 

Wat wij ons bij Flexpower hebben afgevraagd is: komen deze ingrediënten wel door de huid, in de weefsels terecht? Of zijn het gewoon stoffen die een verwarmend of verkoelend gevoel geven en een signaal naar je hersenen sturen dat er daadwerkelijk iets gebeurt? Vaak was het dat laatste. En hoewel het is aangetoond dat deze middelen enige hulp bieden, was het ons doel om verder te kijken.”

Flexpower voorkomt dat je gelijk naar pijnstillers grijpt

Flexpower bevat MSM, glucosamine en trolamine salicylate. Samen met onze unieke Flex-Somes™ technologie geven deze ingrediënten je een warmteboost waarmee je de hele dag vrij en soepel kunt bewegen. Daarnaast bevat Flexpower sportcreme geen andere schadelijke stoffen, zoals sommige pijnstillers wel doen: “Je kan het googlen, er zijn veel verhalen over professionele atleten die zich zorgen maken over het nemen van pijnstillers. Pijnstillers zijn vaak vrij verkrijgbare medicijnen en je grijpt daar snel naartoe als topsporter. In sommige trainingsruimtes gingen deze pillen als snoepjes bij iedereen naar binnen. Je neemt zo’n pilletje om van je spierpijn in je schouder af te komen, maar tegelijkertijd gaan de stoffen van een pijnstiller door je hart, je lever en je nieren. Dat moet je willen vermijden.”

Francisco

Het beste van beide combineren = Flexpower

“Ons idee was om populaire ingrediënten, die vaak in orale vorm worden geslikt, zoals MSM en glucosamine in een crème te doen. We zijn een van de eerste die deze ingrediënten hebben samengevoegd in liposomen die ze door de huidweefsels dragen. Door Flexpower te gebruiken gaan deze ingrediënten dus rechtstreeks door de huid naar de plek waar jij het nodig hebt. En dat zonder de stinkende, medicinale geur van menthol, wat voor ons ook super belangrijk is.”

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer