Herstellen na het sporten belangrijk

Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Als je bezig bent met een zwaar trainingstraject, bijvoorbeeld als je wil deelnemen aan een marathon, dan is het super belangrijk om goed te herstellen. Herstellen is misschien wel net zo belangrijk als de training zelf. Wij leggen je uit waarom herstellen zo belangrijk voor je is.

 

Minder blessures

Belangrijk om te weten bij het herstellen, is dat het zorgt voor minder vermoeidheid, minder blessures en meer plezier in het sporten. Herstel je niet 100% na een training dan kun je ook niet 100% geven bij de volgende training.

Een slecht herstel herken je aan stijve en stramme spieren of zelfs spierkrampen. Er zijn gelukkig ook heel veel dingen die je zelf kunt doen om het herstel te bevorderen die je lees je hier.

 

Supercompensatie

Tijdens een training of zware wedstrijd maak je je spieren eigenlijk “kapot”. Na de training start je lichaam met het opbouwen én sterker maken (supercompensatie) van je spieren.

De grootste beperking in beter worden in je sport is dan ook de tijd. Tijd voor je training én tijd voor herstel van je spieren. Hieronder wordt in een grafiek aangegeven hoe je lichaam werkt tijdens het herstel.

 

Rust

Het klinkt misschien gek, maar rust is dus erg belangrijk voor je lichaam om te kunnen herstellen. Je wordt pas sterker doordat je rust neemt. Daarom kun je zeggen dat rust net zo belangrijk is als het trainen zelf.

Je moet je lichaam de ruimte geven om je training te kunnen verwerken en over het algemeen duurt dit 2 dagen. Als je te snel opnieuw gaat trainen dan heeft dit een negatief effect op je spieren.

 

Klaar voor de volgende training

Zoals je kunt lezen worden we van trainen dus beter, maar niet als je goed hersteld. Er zijn heel veel mogelijkheden om wel goed te herstellen en dit te bevorderen. Alle manieren om te herstellen hebben hetzelfde doel, namelijk de tekorten in je lichaam weer aanvullen.

Helaas is het niet zo dat als we harder en vaker trainen dat het lichaam daarna beter kan herstellen. Iedere training heeft impact. Het is dan ook logisch dat je na een zware training langer moet herstellen dan na een lichte trainen.

 

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50