Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Home > Blog > Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

19 nov 2021 | Blog

Je ligt thuis op de bank. Je hebt net gegeten. Buiten is het koud. Een goed excuus om een keer niet te sporten, toch? Niet als je onze tips hebt gelezen. Wij vertellen je waarom je juist naar buiten moeten gaan om te bewegen, zelf met deze koudere temperaturen. Natuurlijk is het wel belangrijk om wat voorzorgsmaatregelen te nemen.

Blijf warm
Dan had je net zo goed binnen kunnen blijven, is misschien wat je denkt. Maar het is belangrijk om de warmte van binnen mee te nemen naar buiten. Hoe je dit kan doen? Met de juiste kleding. 

Het gaat er dan niet om hoeveel lagen je aandoet, maar meer welke functie jouw kleding heeft. Zorg voor kleding die zweet van het lichaam af kan voeren en kleding die voorkomt dat je lichaamswarmte ontsnapt.

Een andere manier om warm te blijven is het smeren van een warmtecrème of balsem. Flexpower sportcrème wordt warm als je gaat bewegen, dus zorg dat je genoeg op smeert om warm te blijven.

Ruststand
Warm blijven is vaak nog belangrijker, zelfs in ruststand. Zorg voor een isolerend kledingstuk als je klaar bent met sporten en weer naar binnen gaat. Zo blijft het lichaam warm en kan het sneller herstellen.

Summer body
Een groot voordeel van koudere temperaturen is dat je lichaam en hart meer moeten werken om je warm te houden. Het is dus niet voor niets dat summer body’s in de winter gemaakt worden. Er is onderzoek gedaan dat bewegen en sporten in de kou effectiever is voor de vetverbranding dan in andere periodes van het jaar.

Nog steeds geen zin?
Het is natuurlijk helemaal niet erg om niet naar buiten te gaan. ​​Sommigen van ons hebben gewoon een voordeel als het om bewegen met koud weer gaat. Eén op de vijf mensen missen namelijk het spiervezeleiwit α-actinine-3. 

Het is een kleine mutatie en heeft een evolutionaire geschiedenis. Dat verklaart waarom jij misschien geen zin hebt om naar buiten te gaan en andere ‘s ochtends vroeg op willen staan om in open water te zwemmen.

Gerelateerde blogs

Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Warmtetherapie, of thermotherapie is voor veel mensen een heerlijk gevoel. Door de warmte op een specifiek deel van je lichaam te richten kan spierpijn worden verlicht. Maar er zijn nog veel meer positieve effecten van warmte op je lichaam. Warmte is een van de meest...

Lees meer
Wat betekent geur voor je gevoel?

Wat betekent geur voor je gevoel?

Oeh lekker. De geur van warme broodjes van de bakker. Of die lekker geurtjes uit de parfumerie. Je krijgt gelijk zin om iets kopen. Ken je dat gevoel? Vast wel. Maar werkt geur ook op andere momenten, als je bijvoorbeeld wil gaan sporten of even wil ontspannen? Wij...

Lees meer