Flexpower is Vegan

Home > Blog > Flexpower is Vegan

28 sep 2021 | Blog

Misschien dat je het al wist, maar misschien ook niet: Flexpower sportcrème is 100% vegan. Onze sportcrème wordt gemaakt van alleen maar natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Je kan Flexpower sportcrème dus met een gerust hart gebruiken. Waarom Flexpower vegan is en wat de voordelen zijn van plantaardige en natuurlijk ingrediënten leggen we je graag uit.

Was je geschrokt toen je de titel van dit artikel las, want: ‘vegan en dierproefvrij? Dat is toch vanzelfsprekend in Nederland?’ Dan hebben we slecht nieuws voor je, want dat is het niet altijd. We zijn in Nederland vrij strikt qua regelgeving rondom dierproeven. Zo mag bijvoorbeeld het testen van cosmetica niet op dieren, maar niet alle cosmetica komt uit Nederland. Er zijn zo nog heel veel andere regels die het lastig maken om te controleren of iets dierproefvrij is. Zo worden veel cosmetische producten nog gemaakt in China en daar is het verplicht om je producten op dieren te testen. 

Dierproefvrij en vegan
Als je veganist bent of vegan leeft, is het natuurlijk wel handig om te weten of het product dat jij gebruikt echt vegan is en geen gebruik maakt van dierproeven. Ander is het niet meer zo vegan zeg maar. In onze Flexpower shop kun je ook terugvinden dat onze sportcrème 100% vegan is en dus ook geen gebruik maakt van dierproeven. Dit hebben we zelfs laten testen en laten verifiëren door The Vegan Society. Daarom mogen wij ook gebruik maken van deze registratie.

Weet wat je smeert
Flexpower bevat alleen plantaardige, natuurlijke stoffen en is dus niet getest op dieren. We zijn als samenleving steeds bewuster aan het eten, dus waarom zou je niet bewust nadenken over wat je op je lichaam smeert? Het is dus belangrijk dat je weet wat je smeert.

Flexpower sportcrème is dus veilig om te gebruiken en diervriendelijk.

Gerelateerde blogs

Wat betekent geur voor je gevoel?

Wat betekent geur voor je gevoel?

Oeh lekker. De geur van warme broodjes van de bakker. Of die lekker geurtjes uit de parfumerie. Je krijgt gelijk zin om iets kopen. Ken je dat gevoel? Vast wel. Maar werkt geur ook op andere momenten, als je bijvoorbeeld wil gaan sporten of even wil ontspannen? Wij...

Lees meer
Wie heeft er zin in een biologieles?

Wie heeft er zin in een biologieles?

Ben jij sceptisch over crèmes en andere producten die zeggen te helpen bij bewegen? Wij leggen je graag uit hoe onze eigen Flexpower sportcrème werkt en wat hem uniek maakt. We zochten het allemaal uit en leggen je uit wat de ingrediënten allemaal betekenen voor jou....

Lees meer