Een sportmassage helpt

Home > Blog > Een sportmassage helpt

17 jul 2020 | Blog, Body

Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan: Een sportmassage helpt tegen spierpijn

Wij zeggen het al een tijdje, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen. Een sportmassage helpt bij het verminderen van spierpijn en verbeterd de flexibiliteit van de spieren.

In de topsport is het gebruikelijk om sportmassages te nemen, maar op recreatief niveau is het nog geen gewoonte. Nu zijn een aantal onderzoekers de literatuur ingedoken en zij hebben gekeken naar de effecten van een sportmassage op de prestatie:

  • Kracht
  • Springen
  • Sprinten
  • Uithoudingsvermogen
  • Lenigheid
  • Vermoeidheid
  • Spierpijn

Vanuit 41.000 artikelen werden 29 onderzoeken geselecteerd die voldoen aan de standaarden van wetenschappelijk onderzoek.

flexpower masseert op locatie tijdens evenement

Massage zorgt voor minder spierpijn

Uit de analyse van de onderzoekers (1012 personen), blijkt dat sportmassage je niet beter maakt in je prestatie van het sporten. Wel is gebleken dat er een significante verbetering is in flexibiliteit en vermindering van verlate spierpijn. Dit is spierpijn en stijfheid die je de tweede dag na inspanning voelt.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor sporters en deelnemers aan sportevenementen. Je kunt nu namelijk de volgende dag weer fit aan de start staan of gewoon aan het werk zonder spierpijn!

Bron:  BMJ Open Sport Exerc Med: first published as 10.1136/bmjsem-2019-000614 on 7 May 2020. Holly Louisa Davis, Samer Alabed, Timothy James Ainsley Chico
Link onderzoek

Ben jij op zoek naar een sportmasseur? Kijk dan op https://www.vindeenmasseur.nl/

FlexPower is partner van het NGS

Gerelateerde blogs

Wat betekent geur voor je gevoel?

Wat betekent geur voor je gevoel?

Oeh lekker. De geur van warme broodjes van de bakker. Of die lekker geurtjes uit de parfumerie. Je krijgt gelijk zin om iets kopen. Ken je dat gevoel? Vast wel. Maar werkt geur ook op andere momenten, als je bijvoorbeeld wil gaan sporten of even wil ontspannen? Wij...

Lees meer
Wie heeft er zin in een biologieles?

Wie heeft er zin in een biologieles?

Ben jij sceptisch over crèmes en andere producten die zeggen te helpen bij bewegen? Wij leggen je graag uit hoe onze eigen Flexpower sportcrème werkt en wat hem uniek maakt. We zochten het allemaal uit en leggen je uit wat de ingrediënten allemaal betekenen voor jou....

Lees meer