Een sportmassage helpt

Sportmassage met FlexPower

Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan: Een sportmassage helpt tegen spierpijn

Wij zeggen het al een tijdje, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen. Een sportmassage helpt bij het verminderen van spierpijn en verbeterd de flexibiliteit van de spieren.

In de topsport is het gebruikelijk om sportmassages te nemen, maar op recreatief niveau is het nog geen gewoonte. Nu zijn een aantal onderzoekers de literatuur ingedoken en zij hebben gekeken naar de effecten van een sportmassage op de prestatie:

– Kracht
– Springen
– Sprinten
– Uithoudingsvermogen
– Leningheid
– Vermoeidheid
– Spierpijn

Vanuit 41.000 artikelen werden 29 onderzoeken geselecteerd die voldoen aan de standaarden van wetenschappelijk onderzoek.

flexpower masseert op locatie tijdens evenement

Massage zorgt voor minder spierpijn

Uit de analyse van de onderzoekers (1012 personen), blijkt dat sportmassage je niet beter maakt in je prestatie van het sporten. Wel is gebleken dat er een significante verbetering is in flexibiliteit en vermindering van verlate spierpijn. Dit is spierpijn en stijfheid die je de tweede dag na inspanning voelt.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor sporters en deelnemers aan sportevenementen. Je kunt nu namelijk de volgende dag weer fit aan de start staan of gewoon aan het werk zonder spierpijn!

Bron:  BMJ Open Sport Exerc Med: first published as 10.1136/bmjsem-2019-000614 on 7 May 2020. Holly Louisa Davis, Samer Alabed, Timothy James Ainsley Chico
Link onderzoek

Ben jij op zoek naar een sportmasseur? Kijk dan op https://www.vindeenmasseur.nl/

FlexPower is partner van het NGS

Join de Flexpower community

Meld je aan en ontvang gelijk 10% korting. Daarnaast ontvang je:

  • Ins- en outs over sneller herstellen
  • Tips & tricks van topsporters
  • Nieuwe producten en acties

Geen nonsens, maar content die je verder helpt. Join the community!