Een sportmassage helpt

Home > Blog > Een sportmassage helpt

17 jul 2020 | Blog, Body

Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan: Een sportmassage helpt tegen spierpijn

Wij zeggen het al een tijdje, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen. Een sportmassage helpt bij het verminderen van spierpijn en verbeterd de flexibiliteit van de spieren.

In de topsport is het gebruikelijk om sportmassages te nemen, maar op recreatief niveau is het nog geen gewoonte. Nu zijn een aantal onderzoekers de literatuur ingedoken en zij hebben gekeken naar de effecten van een sportmassage op de prestatie:

– Kracht
– Springen
– Sprinten
– Uithoudingsvermogen
– Leningheid
– Vermoeidheid
– Spierpijn

Vanuit 41.000 artikelen werden 29 onderzoeken geselecteerd die voldoen aan de standaarden van wetenschappelijk onderzoek.

flexpower masseert op locatie tijdens evenement

Massage zorgt voor minder spierpijn

Uit de analyse van de onderzoekers (1012 personen), blijkt dat sportmassage je niet beter maakt in je prestatie van het sporten. Wel is gebleken dat er een significante verbetering is in flexibiliteit en vermindering van verlate spierpijn. Dit is spierpijn en stijfheid die je de tweede dag na inspanning voelt.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor sporters en deelnemers aan sportevenementen. Je kunt nu namelijk de volgende dag weer fit aan de start staan of gewoon aan het werk zonder spierpijn!

Bron:  BMJ Open Sport Exerc Med: first published as 10.1136/bmjsem-2019-000614 on 7 May 2020. Holly Louisa Davis, Samer Alabed, Timothy James Ainsley Chico
Link onderzoek

Ben jij op zoek naar een sportmasseur? Kijk dan op https://www.vindeenmasseur.nl/

FlexPower is partner van het NGS

Gerelateerde blogs

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Flexpower sportcrème kun je gebruiken bij, zoals de naam het al aangeeft, het sporten. Door Flexpower sportcrème te smeren voor het sporten krijg je tijdens het sporten de optimale warmtesensatie. Dit zorgt voor de beste doorbloeding op dat moment, waardoor jij beter...

Lees meer
5x bewegen op het strand

5x bewegen op het strand

De zon schijnt, de lucht is blauw en de kinderen staan te popelen om naar buiten te gaan. Een perfecte combinatie om een dagje naar het strand te gaan! Tijdens de warme zomerdagen vergeten we weleens te bewegen. Maar wist je dat bewegen op het strand juist erg goed...

Lees meer