Een hersteltraining doen

Misschien ben je er zelf al bewust mee bezig, maar wij leggen het graag nog even voor je uit. Herstellen na het sporten is belangrijk en er zijn een aantal mogelijkheden om te herstellen.

Je kunt actief en passief te herstellen. Een hersteltraining is actief herstellen en gaat vele malen sneller dan passief herstellen.

Lees hier meer over waarom herstellen na het sporten zo belangrijk is

 

Actief herstellen

We zeiden het hierboven al. Actief herstellen gaat sneller dan passief herstellen, je lichaam vindt het fijn als je actief bezig bent met herstellen. Ben je een hardloper dan is het vaak makkelijk om actief te herstellen. Je loopt gewoon rustig uit. Het is de kunst om dan dat tempo van rustig lopen vol te houden. Door in je hersteltempo te blijven lopen blijven er minder afvalstoffen in de spieren zitten.

 Een actieve hersteltraining bij hardloper duurt niet langer dan 40 minuten. Je kunt dit ook op de fiets of loopband in de sportschool doen. Op de fiets duurt een hersteltraining niet langer dan 75 minuten, maar let wel op dat je alles in een rustig tempo doet. Een hersteltraining is dus altijd met een lage hartslag en heeft geen effect op je spieropbouw.

 

Ontspannen

Tijdens een actief herstel kun je ook rekening houden met je ademhaling. Door ademhalingsoefeningen te doen zorg je voor ontspanning. Wanneer je ontspannen bent zorgt dit ook voor een beter herstel.

Je kunt yoga doen maar ook spierrelaxatie of doelgericht een wedstrijddoel proberen te halen. Dit geeft namelijk een bepaalde rust en ontspanning in het lichaam wat uiteindelijk het herstel bevordert.

 

Compressiekleding

Een goede tip van ons: Compressiekleding is de laatste jaren enorm populair geworden. Steeds meer sporters gebruiken het, met name hardlopers. Compressiekleding zorgen voor een verbeterde doorbloeding en een verhoogde zuurstofopname van de spieren. Super belangrijk bij het herstellen.

 

Pakket op maat

Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

flexpower doorzetter

Doorzetter (75ml)

Flexpower sportcrème

12,50

flexpower goalgetter

Goalgetter (3x75ml)

Flexpower sportcrème

37,50