Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Tijdens de training draait het lichaam op volle toeren. Het hart pompt het bloed sneller door het lichaam, de stofwisselingsprocessen versnellen, en de spieren en gewrichten worden intensief gebruikt. Niet alleen de training zelf, maar ook de stappen die daarna volgen, zijn van cruciaal belang voor het verbeteren van de prestaties.

Rustfase

Na de training vindt er in het lichaam een complex herstelproces plaats tijdens de zogenaamde 'rustfase': energiereserves worden aangevuld, microstructuren van de spieren worden hersteld en neurale verbindingen in de hersenen worden geoptimaliseerd. Dit herstelproces vereist voldoende tijd, wat betekent dat er altijd een pauze moet zijn tussen trainingssessies. Actieve ondersteuning van het herstel kan worden geboden door middel van rekoefeningen, massages en bewuste ontspanningsoefeningen voor zowel lichaam als geest.

Wanneer kan je weer beginnen met sporten?

Tijdens het sporten wordt een trainingsstimulus ingesteld, waarbij het lichaam reageert op de belasting door aanpassingen in de lichaamsstructuren. Regelmatige training leidt op de lange termijn tot meer wendbare en sterkere spieren en een verbeterd uithoudingsvermogen, een effect dat in de sportwetenschap bekend staat als supercompensatie.

Een te korte rustfase kan leiden tot onvoldoende opname van voedingsstoffen en plaatsing op de juiste locaties, waardoor prestatiedegradatie eerder optreedt dan supercompensatie. Aan de andere kant kan een te lange pauze tussen trainingssessies ook leiden tot stagnatie in prestaties.

Er bestaat geen one-size-fits-all rustschema voor atleten, aangezien de benodigde rust afhankelijk is van het trainingsniveau en de intensiteit ervan. Over het algemeen geldt: hoe beter het lichaam is getraind, hoe sneller het herstel verloopt. Na intense inspanning, zoals een wedstrijd, is een langere pauze nodig. Een vuistregel voor recreatieve sporters is om na twee dagen conditietraining een dag rust te nemen, terwijl voor krachttraining maximaal drie sessies per week worden aanbevolen voor een goede balans tussen spieropbouw en -ontspanning.

Herstellen met Ever Ready

Geen stijve spieren meer. Veel atleten kiezen na een intense training voor ontspannende activiteiten zoals een warm bad of sauna, omdat warmte een weldaad is voor stijve en vermoeide spieren. Naast het kalmerende effect zorgt de verhoogde bloedstroom voor een betere uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen in het weefsel, wat het herstelproces versnelt.

Het gebruik van natuurlijke ingrediënten, vooral wanneer spierpijn optreedt, kan dit proces verder ondersteunen. Door de Ever Ready warmte crème in te masseren op de gebieden waar spier- en gewrichtspijn zich voordoen, bevorder je de bloedcirculatie en help je de spieren te ontspannen. Geen last meer van stijve en stramme spieren na het sporten!

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.