De wetenschap achter Flexpower

18 feb 2021 | Blog, Explore

Goed presterende atleten hebben dagelijks een groot aantal pijntjes en kwalen te verduren, maar hebben dit voor een langere tijd met beperkte manieren moeten verwerken. Francisco Elson, legt uit hoe Flexpower het spel voor atleten begon te veranderen. Soms zelfs letterlijk, omdat Flexpower dagelijkse verlichting en ontspanning biedt, in plaats van periodieke en tijdelijke oplossingen.

Sterke geuren en sensaties bedriegen je hersenen

“De meeste oplossingen ruiken slecht of hebben slechts marginaal effectief op het lichaam. De overgrote meerderheid is op menthol gebaseerd. Veel producten combineren methylsalicylaat en/of kamfer, waardoor je de sterke geur krijgt”.  Aldus Francisco Elson

Je moet je afvragen: gaan deze producten echt door de huid heen en diep in de weefsels zitten? Of zijn het gewoon irriterende stoffen die een verwarmend of verkoelend gevoel geven en een signaal naar je hersenen sturen dat daar daadwerkelijk iets gebeurt? 

Het is meestal het laatste. En hoewel het is aangetoond dat deze middelen enige verlichting bieden, is het ons doel om verder te kijken en daadwerkelijk een goede oplossing te bedenken.

Orale medicijnen is soms gevaarlijk en inefficiënt

“Ik heb veel verhalen gehoord van professionele atleten die zich zorgen maken over het nemen van pijnstillers om te kunnen blijven sporten op een hoog niveau. In mijn ervaring weet ik nog dat er vroeger in sommige trainingsruimten, kommen met pillen stonden die leken op een goed gevulde snoeppot.

Er waren dan ook atleten die deze pillen dagelijks slikten. Als je een pil neemt tegen spierpijn in je schouder, gaan deze stoffen ook door de rest van je lichaam, bijvoorbeeld je lever en nieren. Dat is iets wat wij willen vermijden met Flexpower.”

Als je het beste van beide combineert, wordt je beter

“Het idee was om ingrediënten die populair waren in orale vorm, zoals de supplementen MSM en glucosamine, en aspirine voor pijnverlichting, in een crème te doen. Wij zijn een van de eersten die deze ingrediënten inkapselden in liposomen waarbij het product echt diep in de huid dringt.

We brengen deze ingrediënten rechtstreeks in de huid, naar de plaats waar je deze het meest nodig hebt. Wat voor ons erg belangrijk is, is dat wij dit doen zonder een medicinale stinkende menthol geur.’’ 

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer