Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

Home > Blog > Alle positieve effecten van een warmte-sensatie op een rijtje

2 nov 2021 | Blog

Warmtetherapie, of thermotherapie is voor veel mensen een heerlijk gevoel. Door de warmte op een specifiek deel van je lichaam te richten kan spierpijn worden verlicht. Maar er zijn nog veel meer positieve effecten van warmte op je lichaam.

Warmte is een van de meest effectieve manieren om blessures te behandelen, gewrichts- en spierpijn te voorkomen en ontstekingen versneld te laten herstellen. Maar genoeg over dingen die we liever niet willen. Een heerlijke warmte-sensatie zorgt namelijk ook gewoon voor een goed gevoel. 

Hoe werkt warmtetherapie
Door hitte en warmte  in het lichaam, als je bijvoorbeeld hebt gesport, worden bloedbanen wijder. Dit zorgt dat de bloed(door-)stroming sneller gaat. Wat je hier verder aan hebt? Zuurstof en voedingsstoffen gaan sneller door het lichaam en dit zorgt voor meer flexibiliteit en beweeglijkheid van je spieren en gewrichten.

Voordelen van warmte
De spieren en gewrichten ervaren dus veel voordelen van de warmte. Dat komt omdat warmte zorgt voor vermindering van spierspanning. Je kan dus veel beter ontspannen en dat voorkomt weer stress. 

Daarnaast biedt warmte dus ook voordelen voor je flexibiliteit. Het is niet voor niets dat we een warming-up moeten doen voor het sporten. Warmte zorgt namelijk dat bindweefsels buigzamer worden.

Warmte-therapie vermindert daarnaast ook pijn in de spieren en gewrichten. Het is niet gelijk een wonder, maar het kan wel de pijn verlichten. 

Wanneer moet ik warmte toepassen?
Er zijn 3 belangrijke momenten wanneer je het beste warmte toe kan passen:

  1. Vóór het starten van een warming-up bij het sporten
  2. Bij chronische aandoeningen zoals stijfheid dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld artritis
  3. 2 tot 3 dagen na het krijgen van spierpijn of nog voordat je spierpijn krijgt na het sporten.

Het effect van onze neutrale warmte creme
De natuurlijke ingrediënten in onze neutrale warmte creme zijn allen bijdragers tot de activering van energie in de bloedvaten en de vezels rond spierstructuren. De effecten bij het gebruik van de warmte creme kunnen in 2 fasen verdeeld worden :

• Eerste 30 minuten na het aanbrengen: afhankelijk van het huidtype en (lichaams-)conditie vindt er een intense activering van energie plaats, resulterend in een diep warm gevoel gedurende een relatieve tijd.

• Tot 4 uur na het aanbrengen: zodra het lichaam is aangepast aan het “vat verwijding procédé” daalt het warmte gevoel. Echter blijft de versnelde circulatie en het transport van zuurstof en voedingsstoffen actief en zal dit degressief afnemen.

Voornaamste ingrediënten
De warmte crème bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, elke met hun eigen specifieke kenmerken. De samenwerking van deze ingrediënten(MSM, Glucosamine, Salicylate, Vanillyl Butyl Ether) resulteert in een erg effectief product die voor een intense en langdurige werking zorgt.

Gerelateerde blogs

Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Geen zin om buiten te sporten met dit weer? Wij helpen je!

Je ligt thuis op de bank. Je hebt net gegeten. Buiten is het koud. Een goed excuus om een keer niet te sporten, toch? Niet als je onze tips hebt gelezen. Wij vertellen je waarom je juist naar buiten moeten gaan om te bewegen, zelf met deze koudere temperaturen....

Lees meer
Wat betekent geur voor je gevoel?

Wat betekent geur voor je gevoel?

Oeh lekker. De geur van warme broodjes van de bakker. Of die lekker geurtjes uit de parfumerie. Je krijgt gelijk zin om iets kopen. Ken je dat gevoel? Vast wel. Maar werkt geur ook op andere momenten, als je bijvoorbeeld wil gaan sporten of even wil ontspannen? Wij...

Lees meer