Flexpower Doorzetter 75ml(1)

Niet alle spierpijn is hetzelfde

Als het gaat om spierpijn, zijn er 2 soorten spierpijn:

 1. Acute spierpijn, ook aangeduid als onmiddellijke spierpijn
 2. Vertraagde spierpijn (DOMS)

 

Acute spierpijn wordt gevoeld tijdens of onmiddellijk na het sporten

Dit wordt vaak beschreven als een zeurende pijn. Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van melkzuur in de spieren. Dit type spierpijn herstelt zich vaak snel.

Met vertraagde spierpijn, pieken de symptomen 24 tot 72 uur na het sporten

Dit is de pijn en stijfheid die je voelt de dag na het sporten. Super vervelend natuurlijk. Het komt voort uit microscopische scheurtjes in je spiervezels en de omliggende bindweefsels die tijdens het sporten ontstaan

Ja, je kunt beide vormen van spierpijn ervaren

Het gezegde “no pain, no gain” klopt in zekere zin. Door de intensiteit van jouw trainingen geleidelijk te verhogen, kun je de spierpijn minimaliseren. Hoe pijnlijk of zwaar het ook is, laat spierpijn je niet stoppen met sporten! Zorg goed voor jezelf – hoe langer je eraan blijft werken, hoe gemakkelijker het sporten na een tijdje wordt.

  Acute spierpijn wordt gevoeld tijdens of onmiddellijk na het sporten

  Dit wordt vaak beschreven als een zeurende pijn. Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van melkzuur in de spieren. Dit type spierpijn herstelt zich vaak snel.

  Met vertraagde spierpijn, pieken de symptomen 24 tot 72 uur na het sporten

  Dit is de pijn en stijfheid die je voelt de dag na het sporten. Super vervelend natuurlijk. Het komt voort uit microscopische scheurtjes in je spiervezels en de omliggende bindweefsels die tijdens het sporten ontstaan

  Hoewel alle zalfjes tegen spierpijn een goede oplossing lijken, zijn de resultaten niet altijd goed

  Spierpijn herstelt zich naarmate jouw lichaam gewend raakt aan lichaamsbeweging. Als je iets wilt smeren om van de pijn af te komen, lees je dan eerst goed in. Flexpower sportcrème helpt bijvoorbeeld door middel van indringende warmtewerking. Andere warmtebalsems geven alleen een oppervlakkige warmte en hierdoor wordt de huid vaak ook helemaal rood. Met Flexpower is dit gelukkig niet zo.

  Daarom zeggen wij dat je je goed in moet lezen voordat je iets op wil smeren tegen spierpijn. Waarom je dit moet doen?

  Het is onduidelijk welke werking en effect sommige zalfjes en crèmes hebben op spierpijn, ondanks dat ze vaak ontstekingsremmend werken.

  Natuurlijk herstel? Melkeiwit is de beste keuze

  Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat een aanvulling van melkeiwitten kan helpen bij spierpijn en het ontwikkelen van spierkracht. Melkeiwitconcentraat is een geconcentreerd melkproduct dat 40 tot 90 procent melkeiwit bevat. Het wordt gebruikt in met eiwit verrijkte voedingsmiddelen en dranken zoals kwark en proteïneshakes.

  Arnica werkt

  Arnica wordt al jaren gebruikt als een natuurlijke remedie voor spierpijn. Het is afgeleid van de bloem Arnica Montana, die wordt gevonden in de bergen van Siberië en Europa.

  Kies voor warmtemiddelen

  Warmte direct na het sporten toepassen kan vertraagde spierpijn verminderen. Uitstekende manieren om na het sporten te genieten van warmtetherapie zijn onder meer:

  • Warme vochtige handdoeken
  • Natte verwarmingspakketten
  • Een warm bad
  • Indringende warmtecrèmes

   

  Hoe werkt de sportcrème van Flexpower

  Na warmte, schakel je over naar koude middelen

  Van koude therapie wordt gezegd dat het pijn in spieren en gewrichten verlicht door zwelling en zenuwactiviteit te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld ijs aanbrengen met een coldpack of een zak bevroren groenten, maar even in een koud bad gaan, of onder een koude douche staan kan nuttiger zijn.

  (Denk eraan, ijs nooit rechtstreeks op de huid aanbrengen!).

  Gebruik spierpijn als excuus voor een massage

  Massages zijn niet alleen ontspannend, ook is gebleken dat massage DOMS verlicht en spierprestaties verbetert. De resultaten van een onderzoek uit 2017 suggereren dat massage het meest effectief is wanneer het 48 uur na het sporten wordt uitgevoerd.

  Meer bewegen kan zelfs helpen om pijn te verminderen

  Laat spierpijn je niet weerhouden van trainen. Spierpijn is een natuurlijk proces dat jouw lichaam helpt wennen aan de oefening. Zodra het lichaam deze pijn herkent, zal de spierpijn niet meer zo ernstig zijn, tenzij je de intensiteit van je workout verhoogt.

  Doe een cooling-down met gemakkelijke aerobe activiteiten, zoals wandelen of joggen

  Een afkoeling na een training helpt met jouw ​​ademhaling en hartslag weer normaal te krijgen. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van melkzuur dat tijdens de training is opgebouwd. Hierdoor wordt de kans op vertraagde spierpijn verminderd. Koel af door 5 of 10 minuten te lopen of fietsen op een hometrainer.

  Pijn is absoluut geen indicatie van hoe fit je bent

  Spierpijn komt voor bij beginners en professionele atleten. Het is een natuurlijke adaptieve reactie op nieuwe activiteiten of een toename in intensiteit of duur van een training.

  Houdt de juiste vorm aan

  Aandacht geven aan de houding van je lichaam tijdens je workouts is de beste manier om toekomstige spierpijn te voorkomen en het meeste uit oefeningen te halen. Bereid je lichaam voor op inspanning door elke keer voldoende op te warmen en af ​​te koelen.

  Geef jezelf energie

  Matige doses cafeïne kunnen de spierpijn na de training met bijna 50 procent verminderen, dus ga je gang en drink een kop koffie voor je training. Vergeet niet om daarna met water te hydrateren. Gehydrateerd blijven kan ook helpen spierpijn te verminderen.

  Pakket op maat

  Ontdek je Flexpower nu voor het eerst? Of ben je al fan? Als je één keer per week sport heb je aan een recreatief pakket voldoende voor een maand. Sport je intensief, 3 keer per week, dan raden wij het intensief pakket aan voor een maand.

  Doorzetter (75ml)

  Flexpower sportcrème

  12,50

  Goalgetter (3x75ml)

  Flexpower sportcrème

  37,50