5x bewegen op het strand

27 jul 2021 | Blog, Explore

De zon schijnt, de lucht is blauw en de kinderen staan te popelen om naar buiten te gaan. Een perfecte combinatie om een dagje naar het strand te gaan! Tijdens de warme zomerdagen vergeten we weleens te bewegen. Maar wist je dat bewegen op het strand juist erg goed voor je is?

De zeelucht is gezond voor ons. We worden er rustig van en slapen beter. Uit recent onderzoek is dan ook gebleken dat mensen die aan de zeekust wonen gezonder zijn dan de mensen die in het binnenland wonen. Op naar het strand dus!

Bewegen op het strand post

Bescherm jezelf goed!

Voordat je gaat bewegen, vergeet dan niet om jezelf in te smeren. Ook al is een beetje zon goed voor je, tijdens het bewegen kun je snel afgeleid raken. Voor je het weet begin je rood te worden en dat willen we natuurlijk niet hebben! 

Wist je al dat onze Flexpower sportcrème bescherming biedt tegen UV-stralingen? Smeer dus voor het bewegen jezelf in met onze sportcrème. Daarnaast helpt het ook om de spieren warm te houden tijdens het bewegen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je minder last gaat krijgen van spierpijn. Jouw huid en spieren gaan dit alleen maar fijn vinden! 

Schelpjes verzamelen 

Herinner jij jouw jeugd nog? Was jij ook een van de kinderen die altijd schelpjes verzamelden op het strand? Wij in ieder geval wel! Dit is dan ook zeker een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Na afloop kun je samen met de kinderen een ketting maken van de schelpen. Zo ben je in beweging, terwijl je een leuke activiteit onderneemt!

Frisbee overgooien

Wil je samen bewegen met het gezin? Dan is een frisbee overgooien echt een leuke activiteiten! Ga met z’n allen in een rondje staan en probeer zo lang mogelijk de frisbee over te gooien. Hoe lang kunnen jullie dit volhouden? 

Als je van plan bent om jouw huisdier mee te nemen naar het strand kun je natuurlijk ook frisbee gooien! Honden zijn daar dol op. Maar let er wel op dat niet op alle stranden huisdieren aanwezig mogen zijn. Kijk dus van te voren goed op welke stranden het wel mag. 

De zee 

Wie naar het strand gaat, mag de zee niet vergeten. Neem dus een duikje in de zee en koel lekker af! Je kunt er ook voor kiezen om te dobberen op een luchtbed. Of je kunt ervoor kiezen om te gaan surfen. Hoe dan ook, beide activiteiten gebruik je al tal van spieren. Pas je wel op dat je niet te ver de zee ingaat? 

Wandelen 

En zodra de zon ondergaat, verandert de lucht in een mooie roze gloed. Een perfecte moment om een wandeling te maken met het gezin. Vaak is het dan ook minder druk. Een wandeling maken op het strand met de voeten bloot in het zand is alleen maar fijn toch? 

Zodra je thuis bent is het verstandig om alle zeewater en zand goed af te douchen. Vergeet dan niet om Flexpower in te smeren na het douchen. Dit zorgt voor snellere herstel voor jouw spieren na een actieve stranddag. Daarnaast blijft het ook jouw bloedcirculatie beter stimuleren, ook als je niet meer in beweging bent. Is dit geen fijne afsluiting van jouw dag? 

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer