5 tips om uit de coronadip te komen

Home > Blog > 5 tips om uit de coronadip te komen

24 feb 2021 | Blog, Mind

Het is natuurlijk een rare tijd, maar gelukkig mag er steeds een beetje meer. Corona zorgt ervoor dat je moet aanpassen en je ritme is inmiddels helemaal anders dan voorheen. Ben jij hier al aan gewend, of zit jij nog in een dipje? Lees snel verder hoe je hieruit kan komen. We spraken met Patricia over hoe zij uit de corona dip is gekomen.

Schuif alles aan de kant

De laatste tijd trainen steeds meer mensen thuis of gaan naar buiten voor een wandeling. Zo ook Patricia. Zij wisselt haar trainingen af en probeert van alles uit. Natuurlijk is binnen trainen niet ideaal, maar door wat te schuiven met meubels kun je een ruimte maken in de woonkamer

Probeer van alles uit

Hoepelen, touwtje springen, yoga tot en met trainingen voor je billen en benen. Als je veel varieert blijft het vaak ook leuker om te blijven bewegen. Zo kun je iedere dag wat anders doen.

Coronamoe? Sporten geeft energie

Van sporten wordt je gelukkig. Lukt het je niet om de motivatie te vinden? Schrijf op wat je allemaal leuk en fijn vindt aan bewegen. Als je weet waarom je iets doet, dan ga je dat ook sneller doen! Voor Patricia was dit: “lekker bewegen, ik voel me gezonder en fitter, de dopamine en endorfine geven mij een goed gevoel, focus op een ding geeft veel rust in het hoofd en dat doe ik met sporten”. Na dit opgeschreven te hebben wist ze het zeker, ze moest weer meer gaan bewegen.

Plan van aanpak

Maak een plan om weer ritme te houden in leven. Als je gelijk iedere dag gaat sporten zullen de spierpijn en vermoeidheid alsnog toeslaan. Rustig beginnen en af en toe ook een dag om te herstellen zijn helemaal niet erg. Met yoga kun je rustig beginnen, maar toch geconcentreerd bezig zijn met bewegen.

Doe wat goed voelt, behalve niks

Niks doen is geen optie om als je uit die dip wil komen. Ga op zoek naar de positieve energie die jij haalt uit het sporten of bewegen. Stel jezelf geen onmogelijke doelen, maar begin klein. Alle beetjes helpen om uit die dip te komen. Een training hoeft geen uren te duren, het is belangrijker om actief bezig te zijn en dat moment voor jezelf pakt.

Gerelateerde blogs

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Zo haal je alles uit je tube sportcrème

Flexpower sportcrème kun je gebruiken bij, zoals de naam het al aangeeft, het sporten. Door Flexpower sportcrème te smeren voor het sporten krijg je tijdens het sporten de optimale warmtesensatie. Dit zorgt voor de beste doorbloeding op dat moment, waardoor jij beter...

Lees meer
5x bewegen op het strand

5x bewegen op het strand

De zon schijnt, de lucht is blauw en de kinderen staan te popelen om naar buiten te gaan. Een perfecte combinatie om een dagje naar het strand te gaan! Tijdens de warme zomerdagen vergeten we weleens te bewegen. Maar wist je dat bewegen op het strand juist erg goed...

Lees meer