5 tips om makkelijk in beweging te komen

16 jun 2021 | Body, Blog

Volgens de internationale norm voor gezond bewegen zou je 30 minuten per dag intensief bewegen. Zo behoud je een goede gezondheid. Wij vinden het niet meer dan normaal om je hierbij een handje te helpen. Want ondanks dat de meeste mensen in Nederland wel bewegen en sporten, zijn we nou ook weer niet 7 dagen in de week aan de gewichten aan het hangen of aan het sprinten zijn. 

Om toch aan de dagelijks norm te voldoen en je immuunsysteem een boost te geven, kun je een paar punten aanhouden. Ben jij ook benieuwd hoe je makkelijk in beweging komt met Flexpower? Lees dan verder.

Flexpower x Alexander high res 3 1

Trappen tellen

We beginnen met de tip die het makkelijkste in de praktijk te brengen is. Neem de trap in plaats van de lift. Traplopen is echt de makkelijkste manier om extra te bewegen op een dag. Het verbeter ook nog eens je conditie en zorgt voor spieropbouw! Een kleine twee minuten traplopen is al goed voor je calorieverbranding, je gewicht, cholesterol en bloedsuiker. Alleen maar voordelen dus. 

Stukje lopen

Wandelen is iets wat je iedere dag kan doen. Eigenlijk is het nog makkelijker dan traplopen, alleen om echt een goede wandeling te doen, is wat meer nodig dan van de oprit naar je auto lopen. Een goede tip; ga eens lopend bellen. 

Veel mensen zullen zich hier misschien wel in herkennen. Je kan moeilijk stilzitten als je iemand aan de telefoon hebt. Als je veel aan de telefoon bent loop zo heel wat meters. Het maakt dan niet uit of je rondjes loopt door de kamer of op kantoor. Daarnaast kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om iedere dag een ommetje te lopen. Dit maakt je rustig en geeft minder stress.

Zien bewegen, doet bewegen

Het kijken naar sport is makkelijk vanaf de bank. Maar zien bewegen doet ook bewegen. Door naar sport of andere activiteiten te kijken wordt ons motorische systeem al geactiveerd. Dat komt door onze spiegelneuronen. Zij zorgen ervoor dat wij gedrag na willen doen. Zelfs als je blijft zitten heeft dit een bepaald effect, maar dat is natuurlijk nog niet genoeg.

Om de tuin leiden

Nee we bedoelen hier niet dat je iemand moet bedriegen. Tuinieren is gewoon een geweldige manier om meer beweging te krijgen. Probeer eens je eigen groente te verbouwen en loop af en toe gewoon eens rond in de tuin. Lekker intensief, rustgevend en ook nog eens heel gezond.

Heb je een balkon? Ook dan heb je volop mogelijkheden om in beweging te komen. Zet je plantenbak aan de kant, maak een muurtje vrij of ga desnoods toch gewoon naar binnen. Zet je bovenlichaam tegen de muur, benen in een hoek van 90 graden en voilà een wallsit op het balkon. 

Schoonmaken en verzorgen

Ben jij een opgeruimd type? Geen nood, schoonmaken is namelijk een intensieve activiteit. Een uurtje schrobben helpt je zo om fitter te worden. Zet voor de gein je prullenbak eens verreweg, dan moet moet je ook nog eens verder lopen om dingen weg te gooien. 

Zomaar 5 tips die je dagelijks of in ieder geval wekelijks toe kan passen om meer in beweging te komen. Zorg er wel voor dat je je lichaam goed verzorgt. Zo krijg je minder last van spierpijn, ouderdomsklachten en andere pijntjes. Met Flexpower sportcrème zorg je dagelijks voor een goede doorbloeding en dus voor je lichaam.

Gerelateerde blogs

Hoe overleef ik Blue Monday?!

De meest ellendige dag van het jaar staat voor de deur, Blue Monday! We leggen je uit waarom dit de minst fijne dag van het jaar is en hoe je deze kunt overleven. Misschien weet je het nog niet,...

Lees meer

Houd je goede voornemens vol!

2022 is net begonnen en we gaan er vanuit dat je net bent begonnen met je goede voornemens. Ben je daar nog niet mee begonnen lees dan onze vorige blog . Als je net bent begonnen hebben wij de beste...

Lees meer